Djurgården flyttar match

Foto: BILDBYRÅN

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Djurgårdens IF-Kalmar FF kommer inte att spelas den 1 juli.

Matchen är flyttad till 3 juli för att ”säkerställa att Djurgården kan mobilisera starkast möjliga lag”.

– Vi beklagar att beskedet kring den här matchflytten kommer så pass sent, säger Dif:s vd Henrik Berggren till klubbens hemsida.

U21-EM spelas i Polen i sommar. Finalen i mästerskapet är schemalagd den 30 juni. Det gör att matchen mellan Djurgårdens IF och Kalmar FF flyttas från 1 juli till 3 juli. För att ”säkerställa att att Djurgården kan mobilisera starkast möjliga lag i matchen” flyttas den.

– Vi beklagar att beskedet kring den här matchflytten kommer så pass sent. I grunden strävar vi alltid efter att säsongsplaneringen ska vara klar så tidigt som möjligt, säger vd Henrik Berggren till Djurgårdens hemsida.

Tre Dif-spelare är med i U21-EM

– Den här gången blev det dessvärre inte så och vi hoppas på överseende och förståelse för de sportsliga premisserna som gör att vi vill ha bästa möjliga förutsättningarinför matchen mot Kalmar.

Djurgården har tre spelare med i U21-EM: Kerim Mrabti, Jacob Une Larsson och Gustav Engvall. Kalmar FF:s Melker Hallberg kommer också att medverka under mästerskapet.

Järnkaminerna sågar klubbens agerande

Djurgårdens supporterförening Järnkaminerna tycker inte om flytten:

"Den sportsliga anledningen till att flytta matchen är inte så mycket att diskutera – DIF är ett bättre lag med de tre spelarna. Men att flytta en match i allsvenskan med en månad kvar är inget annat än oacceptabelt", skriver Järnkaminerna på sin hemsida.

”Matchen borde givetvis ha flyttats redan när spelschemat sattes. U21-datumen är satta sedan länge och vem som helst kunde räkna ut att minst en DIF-spelare skulle vara med i truppen. När vi konfronterat DIF Fotboll med detta har svaret endast varit att “det kanske borde gjorts tidigare, ja.”

ARTIKELN HANDLAR OM