Efter förlusten - ropade på Swärdhs avgång

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Kalmar gör sin sämsta allsvenska säsong på tio år.

Efter förlusten hemma mot Örebro ropade fansen efter Peter Swärdhs avgång.

– Ingen överraskande reaktion i det här läget, säger KFF-tränaren.

Det var två pressade lag som ställdes mot varandra på Guldfågeln arena, i alla fall sett till den allsvenska tabellen. Mötet skulle kunna beskrivas som en sexpoängsmatch där mycket stod på spel.

Bortalaget inledde starkast inför de 4700 åskådarna, mycket tack vare viktige Kennedy Igboananike som gjorde comeback efter sin långa avstängning senast mot Sirius. Tillsammans med Nordin Gerzic och Michael Omoh skapade ÖSK en del offensivt innan Kalmar lyckades arbeta sig in i matchen.

Elm utgick skadad

Både Ismael och Melker Hallberg hade möjlighet att ge KFF ledningen i den första halvleken men Oscar Jansson i ÖSK-målet storspelade. Tappet av mittbacken Viktor Elm, som tvingades utgå skadad en kvart innan halvtid, märktes av förvånansvärt lite.

– Det blev lite enklare i defensiven, lite mer att vi tvingades jobba framåt, förklarade KFF:s Stefan Larsson för C More i paus.

Foto: BILDBYRÅN

Inhopparen hjälte

Men bristerna i KFF-försvaret skulle visa sig så småningom. Större delen av den andra halvleken bjöd inte på mycket rent spelmässigt. Nollan spräcktes inte förrän i den 83:e minuten då inhopparen Maic Sema höll sig framme i straffområdet på en kvickt slagen frispark och kunde dundra in 1–0 till ÖSK efter ett tvivelaktigt ingripande av försvaret.

Tränaren Alexander Axén var nästan speedad av lycka efter den blytunga segern. Han vräkte ur sig matchanalysen – och avslutade tydligt:

– Rättvisan i att vi vinner skiter jag i. Jag vill vinna matcher och nu kan vi sätta oss och njuta i bussen och se CL-finalen, säger han med ett stort leende.

– Vi pratar en hel del om att sätta igång bollen fort. Att värdera lägena, och spelarna är bra på det.

Är det två Axén-mål som gör att ni har tagit två raka segrar?

– Haha, nä, jag kan inte ta på mig dom målen. Det är bra individuella beslut där ute.

Förlusten för Kalmar innebär att Peter Swärdhs mannar är fortsatt kvar i bottenträsket. Starten med åtta poäng på tolv omgångar är klubbens sämsta sedan 16-lagseran inleddes 2008.

Kalmar FF-klacken krävde Swärdhs avgång efter matchen. Tränaren själv är inte överraskad av kraven från supportrarna:

– Ingen överraskande reaktion i det här läget. Fansen är besvikna och det resulterar i sådana uttryck. Sådan är fotbollen och både vi i laget och fansen har haft en mycket tuff vår, säger en nedstämd Peter Swärdh direkt efter matchen.

Vad säger du om dagens match?

– Vi gör en väl ingen topprestation men det är en jämn match där deras målvakt får jobba hårdare än vår målvakt. Men vi förlorar till slut och det är så klart tungt.

ARTIKELN HANDLAR OM