Säkrat Europaspel för Malmö FF

Grattis, Malmö!

Efter segern och avancemanget mot HJK Helsingfors är nu MFF inte bara i Champions League-kvalets tredje omgång - man har dessutom säkrat spel i Europa Conference Leagues gruppspel.

Men det satt hårt inne - borta mot HJK blev det 2–2 i en tuff och svängig tillställning.

– Jävligt skönt att vi kommer hit och gör jobbet, säger Anel Ahmedhodzic efter matchen.

Skåningarna fick kämpa för avancemanget redan efter mindre än en minuts spel.

HJK slog en långboll direkt på avspark som Johan Dahlin och Franz Brorsson inte riktigt kunde komma överens om hanteringen kring.

På den efterföljande hörnan tackade Miro Tenho för den slappa MFF-markeringen och kunde enkelt nicka in ledningsmålet.

Repliken kom tacksamt nog för ett stressat MFF bara tio minuter senare när Anders Christiansen nöp till på ett tillbakaspel från Oscar Lewicki - MFF-fostrade HJK-målvakten Jakob Tånnander var på bollen, men fick se den smita in i nätet bakom sig.

I en match som märkligt nog präglades av både kaos och kontroll, fick Malmö FF i perioder försöka försvara sig frenetiskt mot framstormande finländare.

När Veljko Birmancevic, som fortsätter att vara i ett otroligt målstim, satte 1–2 med kvarten kvar att spela efter en fin prestation av Adi Nalic, trodde många att det skulle bli en njutbar sista defileringskvart för skåningarna.

Det borde det ha blivit - både Birmancevic och, framförallt, Anders Christiansen hade superlägen att punktera tillställningen, men ett desperat HJK fick det att leva hela vägen in i den 96:e matchminuten. Närmare än Riku Riskis kvittering i den 78:e minuten kom man däremot inte.

”Jävligt tufft här på konstgräset”

Malmö FF vann med sammanlagt 4–3 och möter i nästa CL-kvalomgång skotska giganterna Rangers. Trots det har klubben redan säkrat Europaspel - i och med avancemanget är man klara för gruppspel i Europa Conference League.

– Fantastiskt! Jävligt skönt att vi kommer hit och gör jobbet. Det var faktiskt jävligt tufft här på konstgräset, de hade sina supportrar också, men vi skötte vårt jobb, säger Anel Ahmedhodzic om matchen och ger sin syn på avancemanget:

– Vad blir det nu, minst tio Europamatcher till? Det blir skitroligt med två-tre matcher i veckan. Det är så det ska vara, säger mittbacken.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.