Kaos när Arsenal vann mot Burnley

FOTBOLL

Precis som på Turf Moor blev det kaos när Arsenal mötte Burnley.

”Gunners” fick en felaktig straff och avgjorde i 97:e (!) minuten på hemmaplan.

Arsene Wenger – som hade blivit utvisad strax före straffsparken – fick se Alexis Sanchez lyfta in 2–1.

– Jag borde hållit käften och gått hem. Jag ber om ursäkt för det, säger Wenger enligt The Times.

Trots en utvisning på Granit Xhaka – för en tuff tackling – såg det ut att bli en 1–0-vinst för Arsenal mot Burnley. Men på stopptid kom en rejäl käftsmäll.

Francis Coquelin, som hoppade in för att fylla luckan efter utvisade Xhaka, orsakade en straff på stopptid. Burnleys skyttekung Andre Gray sköt in 1–1 mitt i målet, målvakten Petr Cech var där med handen.

Wenger utvisad

Arsenals manager Arsene Wenger var riktigt irriterad. Han blev utvisad och fick lämna bänken. Fransmannen erkänner att han knuffade fjärdedomaren.

– Jag såg inte den straffen därifrån jag stod. Men jag skulle bara ha hållit käften och gått hem. Jag ångrar allting. Jag ber om ursäkt för det, jag var frustrerad, säger Wenger.

Arsenal flyttade fram positionerna – öste på för att försöka få in ett segermål. Och precis som på Turf Moor – där Laurent Koscielny (se målet här) avgjorde med ett omdiskuterat mål – fick ”Gunners” in ett segermål.

Fick straff - trots offside

Bollen lyftes in i Burnleys straffområde och Arsenal fick straff när Laurent Koscielny fick en fot från Ben Mee i ansiktet. Reprisbilderna visade dock att den franske försvararen var offside när bollen lyftes in.

Alexis Sanchez fick förtroendet från straffpunkten och var iskall. Han lyfte in segermålet 2–1 mitt i målet, hans 15:e mål i ligan. Han toppar skytteligan med Costa.

– Till slut fick vi de tre poängen som vi ville ha, säger Wenger.

En otroligt viktig vinst för Arsenal med tanke på att flera topplag tappat poäng i helgen. ”Gunners” är på andra plats i ligan, fem poäng upp till Chelsea som möter Hull i kväll.