AVSLÖJAR: Så mycket får Elfsborg för U21-stjärnan

Elfsborgs och U21-landslagets Gustav Henriksson är nära ett större klubbyte.

22-åringen är på plats i Österrike för en läkarundersökning hos Wolfsberger AC – klart för 16-delsfinal mot Tottenham i Europa League.

Sensationslaget betalar cirka fem miljoner kronor plus bonusar för Henriksson, erfar Sportbladet.

Utländska lag fortsätter att jaga allsvenska tvåan Elfsborgs spelare. Fotbolldirekt var först med att publicera uppgifterna om att Gustav Henriksson är nära en flytt från Boråsklubben.

Sportbladet har också tagit del av informationen att kometlaget Wolfsberger AC är mycket nära att knyta till sig Elfsborgs mittback Gustav Henriksson, 22.

Enligt Sportbladets källor är Henriksson, som har två år kvar på kontraktet med Elfsborg, på plats i Österrike för att läkarundersökas.

Sportbladet har sökt Henriksson själv och hans agent Jonas Svensson för en kommentar.

Wolfsberger tog så sent som 2013 klivet upp i österrikiska högstaligan. Laget har två år i rad tagit sig till Europa Leagues gruppspel och den här säsongen tagit sig vidare från gruppspelet.

Laget möter i mitten av februari Tottenham i 16-delsfinal av turneringen.

Enligt österrikiska uppgifter ska övergångssumman landa kring fem miljoner kronor för Henriksson som under 2020 varit ordinarie i svenska U21-landslagets startelva.

Dock ska Elfsborg kunna få betydligt mer via bonusar om Henriksson får speltid hos sensationslaget.

Henriksson gjorde 14 matcher i allsvenskan för Elfsborg 2020 i en stenhård konkurrens där U21-landslagsmannen haft stjärnorna och A-landslagsmännen Joseph Okumu, Kenya, och Leo Väisänen, Finland, före sig i kön.

En försäljning av Henriksson skulle också kunna vara en delförklaring till varför Elfsborg, än så länge, inte sålt Okumu trots uppgifter till Sportbladet om bud på nära 30 miljoner kronor.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.