”De har stängt av”

Han är känd för sin passningsfot.

Men när Manchester City föll i stormötet med Tottenham passade Kevin De Bruyne sämst i laget.

– City har stängt av, säger experten Micah Richards.

Tottenham tog i kväll sin fjärde raka seger i Premier League. Hemma mot Manchester City vann Spurs med 2–0.

Där Londonklubben spräckte nollan redan efter fem minuters spel. Franske mittfältaren Tanguy Ndombélé hittade Heung-min Son som löpte smart i djupled, och förvaltade Tottenhams enda skott på mål i första halvlek. Och 1–0 till hemmalaget.

– Jag tycker att (Aymeric) Laporte måste ha koll på att det kan finnas en löpning. Son är den spelare som går bakom, det vet man ju, det vet hela världen. Då måste man titta på honom, i stället går både Laporte och (Rúben) Dias fram och öppnar ytan och ger bort någonting, säger expert Martin Åslund i Viaplays sändning.

”Naivt”

City hade hela elva skott under första 45:an, men skärpan saknades i avsluten. Och även i Kevin De Bruynes passningsfot. Belgaren bedöms som en av världens bästa mittfältare med unik blick för spelet, men före paus hade han endast en passningsprocent på 68. Lägst bland alla utespelare i Manchester City.

– City är naivt, de har spelat bra men har stängt av. De kan dominera bollinnehavet men gör korkade misstag. Och det är inte tillräckligt bra, säger Sky Sports expert Micah Richards som tidigare tillhörde Manchester City.

I andra halvlek fortsatte gästerna skapa mer än Tottenham, som var mer effektivt. Och sedan stod Giovanni Lo Celso för ett succéinhopp. Matchuret stod på 64.10 när han ersatte Ndombélé – och 64.49 utökade han ledningen till 2–0.

Det blev också slutresultatet. Tottenham, om än möjligen temporär, serieledare i Premier League. Spurs är två och tre poäng före Leicester och Liverpool som har en match färre spelad.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.