Jannes svar på spanska värme-tjatet

”Svenska folket har åkt till Spanien sedan 60-talet”

SEVILLA. Spanjorerna tror värmen ska sänka Blågult i morgon.

Det kan de glömma, menar Janne Andersson.

– Det svenska folket har valt att åka till Spanien sedan 60- och 70-talet för att söka upp värmen. Vi svenskar gillar värmen i Spanien, säger förbundskaptenen.

Det är hett i Sevilla inför Sveriges EM-premiär mot Spanien.

30–35 grader på dagen i skuggan och vid avspark i morgon klockan 21 spås det vara 31 grader.

Medan det spanska laget laddat i den spanska värmen har Sverige förberett sig opå hemmaplan i betydligt svalare klimat.

Det här har spanjorerna varit väldigt upptagna av och stora sportidningen Marca hävdar att förbundskaptenen Luis Enrique tycker att Sverige gått bort sig och underskattat temperaturskillnaderna.

”Vetat länge att det är varmt i Sevilla”

Redan på gårdagens svenska presskonferens i Göteborg var Sevilla-värmen uppe flera gånger och då svarade Emil Forsberg med tydlig sarkasm:

– Det låter inte alls bra.

När värmen kom upp igen på dagens presskonferens på plats i Sevilla från en spansk journalist verkar Janne Andersson tycka att ämnet fått för stora proportioner.

Spelarna dricker vatten och svalkar sig.
Spelarna dricker vatten och svalkar sig.

– Det är varmt och vi har länge vetat om att Sevilla är ett varmt ställe, säger Janne och drar referenser långt bak i tiden.

– Det svenska folket har valt att åka till Spanien sedan 60- och 70-talet för att söka upp värmen och vara på semester här. Så vi svenskar gillar värmen i Spanien.

Kopierar Rysslands-konceptet

Sverige valde att träna mitt på dagen på matcharenan i stället för på kvällen när det både är svalare och mer liknande förhållanden som vid matchen i morgon.

Andersson förklarar varför.

– När vi var i Ryssland tränade vi alltid mitt på dagen. Det var oerhört varmt då också men vi gör det för att vi vill ha så lång tid som möjligt till match för att kunna ladda om depåerna. Dessutom består träningen vi gör dagen före match av lite jogg, lite lätt kvadrat och så spelar vi åtta-tio minuter. Det ska inte slita på spelarna så mycket. Det är ett klart medvetet val som vi har goda erfarenheter av sedan vi var i Ryssland, säger han.

Aftonbladet live: EM 2021
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.