Skärmflygare bortförd inför stormötet

Höll på att krascha i publiken inför Frankrike-Tyskland i fotbolls-EM

EM:s största match hittills var på väg att blåsa igång.

Då dök det upp en oväntad planstormare från ovan – som höll på att krascha rakt in i publikhavet.

– Herregud! Det är katastrof, säger Lotta Schelin i TV4.

Kylian Mbappé och övriga storstjärnor i världsmästarlagen från 2018 och 2014 stod redo att sparka igång EM:s största match hittills.

Då fick Tyskland och Frankrike ett oväntat gästspel på innerplan. Från ovan kom en skärmflygare inglidande på Allianz Arena i München.

Miljöaktivist

Han landade på innerplan precis framför den franska bänken. Längs vägen kastade miljöaktivisten från Greenpeace också ut en stor boll med budskapet ”Kick out oil”.

Men det var på väg att sluta i katastrof. På videor från publiken på plats syns hur skärmflygaren träffar en kamerakabel på arenan när han är på väg in, tappar kontrollen och så när flyger rakt in i ena kortsidan. Han återfick kontrollen i sista stund, lyckades svänga runt mot planen och kraschade sedan tämligen okontrollerat mot marken.

– Vad tänker man på när man gör en sån grej?!, utbrister Jimmy Durmaz i TV4:s studio.

– Han har missat att det är 2021 och kameror överallt.

Två till sjukhus

Tyske backen Antonio Rüdiger var snabbt framme hos flygaren och kollade att inkräktaren klarat landningen oskadd. Sen fördes han snabbt undan av säkerhetspersonal.

Den ansvarige Uefa-läkaren på plats bekräftar för TV4 att två personer har tvingats uppsöka sjukhus: en fransk journalist, som har fått krosskador i ansiktet, och en Uefa-funktionär som har fått propellern över nacken. Det rör sig inte om livshotande skador.

Aktivisten är anhållen för olaga intrång, enligt polis på plats.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.