”Orättvist behandlade” Chelsea-spelaren kan gå till konkurrent

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Christian Pulisic och Sergio Agüero ser över sina alternativ och den bisarra domarskandalen i League Two är utredd.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Thomas Tuchel beskriver ständigt Christian Pulisics skrala speltid i Chelsea som ”orättvis” men nu ska amerikanen ha börjat se över sina alternativ. Noll starter och ett fåtal inhopp har det blivit sedan tysken tog över efter Frank Lampard. ”Det är inte att jag har lågt förtroende för honom eller att han saknar kvalitet, han måste bara ha tålamod”, säger Tuchel och tillägger att spelaren är bra att slänga in i slutskedet av matcher. Om han lämnar kan Chelsea i stället rikta fokus mot Bayerns Kingsley Coman.

Enligt Daily Mail håller andra Premier League-konkurrenter koll på situationen, däribland Man United och Liverpool. Även Bayern München sägs visa intresse. När den offensiva spelaren blev klar för en flytt till London 2019 kommenterade Jürgen Klopp övergången: ”Jag har känt honom ett tag och följt honom nära, det är en bra värvning för Chelsea”.

En annan spelare som är rädd att hans tid är över i sin nuvarande klubb är Sergio Agüero. Enligt Daily Mail är även argentinaren missnöjd med den lilla speltid han har getts sedan återkomsten efter en längre period skadefrånvaro. 32-åringen, som är Man Citys bästa målskytt genom tiderna, sitter på ett utgående kontrakt. Det har tidigare ryktats om en eventuell övergång till bästa kompisen Leo Messis Barcelona.

DAGENS SKANDAL

Domaren Darren Drysdale får fyra matchers avstängning efter att ha konfronterat Ipswich-spelaren Alan Judge fysiskt under ett möte mot Northampton Town i League One.

Judge ska ha förolämpat domaren verbalt då han varnades för filmning. Historierna mellan båda parter skiljer sig dock något, Drysdale menar att Judge sa ”Det är en f***** straff din flintskalliga f****”, varpå han klev upp panna mot panna med spelaren. Judge menar å sin sida att han enbart brukade det första svärordet.

”Jag erkänner att jag använde mig av f-ordet ’du måste f skämta med mig...’ och det sa jag ett par gånger. Jag använde aldrig det andra ordet. Jag använder inte sådana ord och jag kallade honom inte heller en fuskare”, säger Judge. ”Min mamma gick bort förra veckan, vilket är långt viktigare än det här, jag behöver inte denna uppståndelse. Saken är ur världen nu men jag har ett rätt bra rykte inom sporten och kommer inte att erkänna något jag inte har sagt”.

DAGENS CITAT

”Det är en nick från fem meter, självklart ska han rädda den”, säger Ole Gunnar Solskjaer om målvakten Dean Hendersons blunder på tilläggstid mot Milan som innebar 1–1. ”Jag har sett honom ta den typen av bollar tidigare”.

DAGENS LUGNANDE BESKED

Harry Kane försatte på egen hand Tottenham i ett bra läge inför returen mot Dinamo Zagreb i Europa League-åttondelen. Anfallaren, som gjorde matchens två enda mål hemma på Tottenham Stadium, sågs dock kyla ned knäet rejält efter att ha klivit av. ”Jag tror inte att det är någon större fara”, säger tränaren José Mourinho till BT som menar att derbyt mot Arsenal fortfarande är aktuellt. ”Söndagens match är en match alla vill spela”.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.