OBOS Damallsvenskan i fotboll

”Vi var definitivt lejonen idag”

Kristianstad tog historisk seger

Av: 

Emelie Fredriksson

FOTBOLL

MALMÖ. Elisabet ”Beta” Gunnarsdottir är inne på sin tolfte säsong som tränare i Kristianstad.

Aldrig tidigare under de åren har laget lyckats ta poäng mot FC Rosengård på bortaplan i damallsvenskan – nu blev det vinst.

– Det är nog en av de bättre segrarna i min karriär, säger hon.

Tabelltrean Kristianstad kom inte till Malmö IP med några goda minnen idag.

Laget hade nämligen inte lyckats ta en enda poäng mot FC Rosengård på bortaplan ligan under alla de åren som tränaren Elisabet ”Beta” Gunnarsdottir lett laget. Och hon kom inför säsongen 2009.

Nu blev det en 2–1-seger och full pott.

– Huuuf. Jag har väntat i 12 år på det här, säger hon.

”Behöver inte be om ursäkt”

Laget är på väg mot sin bästa placering i ligan någonsin och dessutom under ett år som tredjeplatsen för första gången innebär Champions League-spel.

– Klart man har haft stora drömmar med Kristianstad men det kanske inte alltid har funnits något inne på kontot för att snacka om att man ska vara bäst. Idag har se absolut fler målchanser än vi men det kanske också är lite så vi lägger upp matchen. Vi behöver inte be om ursäkt för att vi vinner. Vi är bra.

Elisabet ”Beta” Gunnarsdottir.

FC Rosengårds tränare Jonas Eidevall tyckte inte att resultatet speglade matchen alls.

– Ska man se nyktert på prestationen så är det fullständigt orimligt att vi förlorar en sån här fotbollsmatch. Utan att i alla delar vara nöjda över vårt spel så kan man köpa både en och två lotter om man spelar i Kristianstad i dag och får den utdelningen. Sen bränner vi jättemånga heta chanser.

Ska inte nån mer sitta från er då?

– Jo det är klart att det ska göra. Vi har haft ett hemskt oktober. Det är bara att vara ärlig och säga det. Samtidigt är det helt orimligt att Kristianstad gör två mål. Där är ju inte en vettig målchans på hela matchen.

”Kommer ofta tillbaka som lejon”

Att FC Rosengård kom från två raka kryssmatcher tycker ”Beta” inte säger allt för mycket om förutsättningarna inför det här mötet.

– Statistiken talar för Rosengård när det gäller det. Ofta när de haft en missräkning kommer de tillbaka som lejon, så kan man säga. Kanske ofta då spelar sina absolut bästa matcher. Det var vi fullt medvetna om. Men vi valde att inte lägga något fokus på dem. Inget. I vanliga fall när man kommer hit har man massa fokus på dem. Men nu hade vi fokus på oss själva och vad vi kan prestera och det tror jag är en av anledningarna till att vi vann.

Vem var lejonen idag?

– Vi var definitivt lejonen idag, så är det.

Kristianstad är fortsatt trea i tabellen, nu bara fyra poäng efter tvåan Rosengård.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Göteborg guldrycker efter straffdrama

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Kristianstads DFF

FC Rosengård