OBOS Damallsvenskan i fotboll

Vittsjöspelarna höll på att missa matchen: ”Chockerande”

Av: 

Anna Rydén

FOTBOLL

KRISTIANSTAD. Vittsjös Filippa Wallén, 21, och Ebba Hed, 21, höll på att missa skånederbyt mot Kristianstad.

– Det var väldigt chockerande när det hände och jag blir så irriterad på mig själv för vi brukar inte ta den vägen, säger Hed.

En lastbilsolycka på riksväg 21 mellan Hässleholm och Kristianstad ställde till det för Vittsjö GIK. I köerna som bildades satt nämligen en bil med flera spelare, däribland de tänkta startspelarna Filippa Wallén och Ebba Hed.

– Det var stressigt. Varje gång klockan tickade så blev man mer stressad. Det var skönt att det blev framflyttat så man kunde lugna nerverna lite men det var verkligen snabba ryck, säger Hed.

Stressade varandra i bilen

Matchen sköts upp med en halvtimme. Trots det så visste varken tränarna eller spelarna om de skulle hinna fram i tid.

– Ibland lugnar man sig och sen kan man få ryck och då blir man jättestressad och stressar upp varandra i bilen. Sen när vi väl var på gång så taggade vi med mycket musik och försökte komma i gång, säger Hed.

Det stod länge helt stilla och alla som har fastnat i en bilkö kan säkert tänka sig spelarnas frustration. Vid 18.30, när matchen skulle startat, hade de ändå lyckats ta sig till arenan. Både Wallén och Hed värmde nere på planen. Några snabba ruscher hann de med innan en kort spelövning och beslut om att de skulle starta.

– Det var väl på gränsen att vi inte skulle starta men till slut kände både jag och Filippa att det kändes bra i kroppen och benen och så försökte vi fokusera bort det, säger den 21-åriga mittfältaren.

Förlorade matchen

Hed har aldrig varit med om en liknande uppladdning och medger att det var hennes fel. Det var hon som föreslog att de skulle ta en ny väg.

– Det var väldigt chockerande när det hände och jag blir så irriterad på mig själv för vi brukar inte ta den vägen men jag trodde den var snabbare och så fastnar vi. Jag fick så dåligt samvete. Det var inte kul alls.

Vittsjö förlorade matchen med 1–0 och ska nu enligt tränaren Thomas Mårtensson slicka såren och ladda för AIK på torsdag. Han tror inte att den stökiga uppladdningen störde laget allt för mycket.

– Det är inte optimalt, men sånt är livet. Det är inget att gnälla över, säger han. 

Ebba Hed kan dock lova sin tränare att hon inte kommer att ta några nya vägar till matcherna framöver.

– Haha nej! Det ska jag inte göra. Det var så surt. Jag var så irriterad på mig själv.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Ebba Hed.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Publisert:

LÄS VIDARE

Kristianstad DFF–Vittsjö GIK framflyttad

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Vittsjö GIK