Anders Eldebrink lämnar Rögle

avEmelie Fredriksson

Rögle går blytungt i SHL – och tränaren Anders Eldebrink har länge varit pressad.

Nu står det klart att han lämnar klubben med omedelbar verkan.

”På grund av att resultaten uteblivit har det blivit en jobbig situation med allt för mycket fokus på min person”, säger Anders Eldebrink.

Rögle har haft en jättetung start på SHL med bara två segrar under ordinarie tid.

Efter sex raka förluster tog huvudtränaren Anders Eldebrinks tid i klubben slut idag.

Rögle meddelar på sin hemsida att tränaren och klubben gemensamt kommit överens om att avsluta samarbetet med omedelbar verkan.

”Jobbig situation”

Kritiken mot Eldebrink har den senaste tiden varit stor och flera experter, däribland Sportbladets Mats Wennerholm, har velat se ett tränarskifte i klubben.

– Jag känner att vi inte fått den sportsliga utdelning som vi hoppats på. På grund av att resultaten uteblivit har det blivit en jobbig situation med allt för mycket fokus på min person. Jag tror detta är den bästa lösningen för båda parter, jag vill innerligt att det går bra för Rögle, säger Anders Eldebrink till klubbens hemsida.

”Mitt beslut kan bli en väckarklocka”

Serien går nu in i ett landslagsuppehåll och Rögle kommer från och med måndag att tränas och ledas av Roger Hansson, Patrik Ross och målvaktstränaren Magnus Wennström.

– Jag har haft en fantastisk tid i föreningen och träffat många bra människor i och runt föreningen. Kanske kan mitt beslut bli en väckarklocka, det finns gott om tid kvar av säsongen att reparera den här starten och jag är övertygad om att man grejar det, säger Eldebrink.

Rögle ligger sist i SHL på elva poäng på 15 matcher.

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM