Brännström tar över Blåvitt – med ”Gud” och Westerberg som assisterande

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Andreas Brännström

avJacob Larsson, Michael Wagner

FOTBOLL

Först måste Andreas Brännström, 41, komma överens med Dalkurd om hur hans kontrakt ska avbrytas i förtid.

Sedan kan IFK Göteborg tänka sig att kompensera den allsvenska nykomlingen ekonomiskt, erfar Sportbladet.

– Andreas är inte klar för IFK Göteborg, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil till DT.

Göteborgs–Posten skrev i måndags om att Dalkurds tränare, Andreas Brännström, enligt källor var nära Blåvitt.

Därefter har Brännström själv uttalat sig för DT, där han bekräftar att ett intresse finns.

– Det finns ett intresse. Jag har en agent som jag i alla fall, utom med Dalkurd, blandar in. I Dalkurd är det mer relationer, så då sköter vi saker med varandra, utan att agenten blandas in. Men jag kollade med honom och han sa att det faktiskt stämmer, sa den 41-årige tränaren för ett par dagar sedan.

– Det är klart att det är smickrande. När jag hade min första lägenhet så satt man och kollade Champions League-kvällar med Milan, Barcelona och Göteborg, så det är klart att det är stort på det sättet, sa Brännström till DT.

Dalkurd, som fortfarande inte vet var de kommer spela sina hemmamatcher nästa år, kan alltså behöva leta ny huvudtränare.

Sportchefen fåordig

Men sportchefen Adil Kizil dementerar uppgifterna om att Brännström skulle vara klar för Blåvitt.

– Jag har inga kommentarer till det. Men jag kan säga att Andreas inte är klar för IFK Göteborg, sa han till DT under fredagsförmiddagen.

41-årige Brännström har tidigare också sagt till tidningen att han själv inte förhandlar med andra klubbar utan att en första kontakt måste tas med Dalkurd. Adil Kizil vill varken dementera eller bekräfta att Blåvitt tagit kontakt med Borlänge-klubben.

– Jag kommenterar inte det, säger han.

Enligt vad Sportbladet erfar handlar det om att Andreas Brännström, som har avtal med Dalkurd även över nästa säsong, först måste komma överens med den allsvenska nykomlingen om hur hans avtal ska avslutas i förtid. Därefter måste klubbarna komma överens om hur övergången ska gå till.

I ett mejl till Sportbladet bekräftar Andreas Brännström att en affär är på gång.

Har du några kommentarer till uppgifterna?

– Nej. Inte mer än att det är upp till klubbarna att lösa. Om det inte går blir jag kvar i Dalkurd, skriver 41-åringen.

Betalar halv miljon?

Därefter kan det bli en diskussion mellan Dalkurd och IFK Göteborg om någon form av ersättning för att tränaren flyttar i förtid till Västkusten.

IFK Göteborgs ekonomi är dock som bekant ansträngd och Blåvitt lär inte vara redo att betala några stora summor.

När IFK Göteborg tvingades lösa ut Mats Gren från Jönköpings Södra 2014 för att anställa honom som sportchef betalade man 600 000 kronor efter högljudda och rubrikskapande förhandlingar.

Torbjörn assisterande

Blåvitt vill ogärna hamna i samma situation eller nivåer igen och vill därför att stegen tas i en annan, mer korrekt, ordning den här gången.

Faller pusselbitarna på plats blir, enligt Sportbladets uppgifter, Alf Westerberg och Torbjörn Nilsson (”Gud” för Blåvittfansen) sannolikt assisterande tränare.

Dessutom ska IFK Göteborgs A-lag och den nya elitgruppen från akademiverksamheten jobba betydligt närmare varandra i fortsättningen.

Presenteras nästa vecka?

Enligt Sportbladets källor finns det också en förhoppning om att de olika förhandlingsstegen ovan kan gå snabbt att lösa.

Då skulle Andreas Brännström kunna presenteras som ny tränare för IFK Göteborg i början av nästa vecka.

De har gjort flest säsonger i Allsvenskan 00:22
ARTIKELN HANDLAR OM