”Hade fått sparken om inte det hänt”

Foto: Tim Ireland / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Mauricio Pochettino gör sin fjärde säsong som Tottenham-tränare – men avslöjar att han kunde ha fått sparken 2014.

Räddningen?

Ett mål av Harry Kane.

Kraven på Premier League-tränarna är hårda. Frank de Boer fick sparken från Crystal Palace efter bara fyra matcher och tränarkollegan José Mourinho pratar om att ligan är ”mycket tuffare” i dag än för tio år sedan.

– Det var annorlunda då. Det var enklare att göra mål, inte bara på grund av skillnaden mellan topplagen och övriga lag, utan också på grund av att ligan tolkades annorlunda rent taktiskt. Dagens Premier League är mycket mer defensivt inriktat, och mycket svårare, säger Manchester United-tränaren enligt Sky Sports.

”Alltid den första som får sparken”

– Tränaren är alltid den första som får sparken när det går dåligt, säger Tottenham-tränaren Mauricio Pochettino enligt Daily Mail.

45-åringen gör sin fjärde säsong som tränare i klubben.

Nu avslöjar han att han var nära att få sparken för tre år sedan – men att ett mål av Harry Kane kan ha räddat honom.

Anfallaren kvitterade på övertid mot Aston Villa och efter det vann ”Spurs” – då på undre halvan av tabellen – nio av fjorton matcher.

Foto: DARREN STAPLES / X90183
Foto: ANDREW COULDRIDGE / X03808

– Det var ett fantastiskt mål, inte bara för oss utan för alla, eftersom det gav oss möjligheten att sitta där vi gör i dag, säger Pochettino när han ska utse sitt favoritmål bland Kanes 103 fullträffar i klubben.

– Jag kanske kan hitta många andra fantastiska mål, men för mig är mål förknippade med känslor, med sammanhanget. Vi låg på undre halvan och var pressade eftersom vi spelade bra men inte lyckades vinna.

Pochettino tar själv upp Frank de Boer som exempel.

– De första tio matcherna är viktiga. Det är just därför det där målet (av Kane) gav oss arbetsro och förutsättningar att utvecklas, säger han.

Tottenham ligger just nu femma i tabellen.

ARTIKELN HANDLAR OM