Valencia-proffset misstänks för sexualbrott i husvagn

Foto: TT
FOTBOLL

Valencias anfallare Santi Mina har anmälts för sexuellt ofredande.

Enligt spanska medier tillbringade 21-åringen natten till fredagen i häkte – efter att naken ha gjort olaga intrång i en husvagn.

Santi Mina spelar till vardags i Valencia i La Liga.

Säsongen är över sedan en månad tillbaka och den 21-årige anfallaren fick trots delaktighet i Spaniens kvalspel inte följa med till U21-EM i Polen.

Nu har Santi Mina i stället hamnat i trubbel hemma i Spanien.

Spanska Cadena Ser skriver att spelaren misstänks för att ha gjort sig skyldig till sexuellt ofredande efter en incident som ska ha ägt rum i torsdags.

Mina ska ha anmälts av en kvinna som menar att spelaren gjort intrång helt naken i en husvagn där hon befann sig med en vän till spelaren. Trots hennes protester ska han ha försökt göra sexuella närmanden mot kvinnan.

Nekar till brott

Polis ska sedan ha gripit Mina och fört honom till häktet i Garruncha, Andalucien. Han uppges dock ha släppts fri på fredagsmorgonen utan borgen och väntar nu på besked om vidare utredning.

Valencia har, enligt Marca, meddelat det spanska fotbollsförbundet att klubben är medveten om anklagelsen och har varit i kontakt med sin spelare som uppges neka till brott.

Klubben ber om ”gott omdöme och sunt förnuft” och uppmuntrar till antagandet om att Mina är oskyldig fram tills frågan är löst.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga