Janne: ”Finns många intressanta spelare”

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PONTUS ORRE
Förbundskapten Janne Andersson på plats på U21-landslagets träning och passade på att ta en pratstund med Håkan Ericson.

LUBLIN. Janne Andersson är på plats och följer U21-landslaget i Polen. 

Dagen efter krysset mot England stöttar han sin gamla spelare Linus Wahlqvist.

– Jag känner Linus väl och han klarar av att ta en sådan sak på ett bra sätt och gå vidare, säger förbundskaptenen.

Sverige fick oavgjort mot England i premiären mot England i U21-EM efter att Linus Wahlqvist missat en straff i den andra halvleken. På läktaren fanns förbundskapten Janne Andersson som tränat ytterbacken under flera år i IFK Norrköping. 

– Det är klart att det är olyckligt att han missar den, eller att målvakten räddar den. Jag känner Linus väl och han klarar av att ta en sådan sak på ett bra sätt och gå vidare. Det är jag inte speciellt orolig för.

Var det rätt att han tog den själv? 

– Det finns massa konstiga, eller gamla sanningar, och det där måste man känna själv. Linus är så pass stadig i sig själv så säger han att han kan ta det då tycker jag inte att man ska gräma sig efter sådan i efterhand. Gjort är gjort. Sedan var det synd såklart. 

”Många intressanta spelare”

Andersson var även på plats under förmiddagens träning där bara de bänkade spelarna och inhopparna tränade. 

– Vi här med ungdomsförbundskaptener så vi är åtta stycken och så konfererar vi de här dagar och följer landslaget lite grand, men inte för nära så att vi stör. Vi ska se lite träningar och höra deras reaktioner kring matchen och nästa match. Det är kul att följa dem. 

– Det är många spelare här som är intressant att följa. 

Foto: PONTUS ORRE, BILDBYRÅN
Janne Andersson och Linus Wahlqvist under tiden i IFK Norrköping.

Kan du nämna några? 

– Nej, jag gör aldrig det. Då hänger man upp sig kring saker och lägger tryck på folk och så blir det snackisar. Jag nöjer mig med att konstatera att det finns många som är intressanta.

”Chansen finns absolut”

Andersson tyckte dock att Jacob Une-Larsson och Filip Dagerstål imponerade mot England. 

– Det var en ganska gedigen laginsats, men mittbackarna blir ofta viktiga i den här typen av matcher och jag tycker att Une-Larsson och Dagerstål gör det bra. 

Förbundskaptenen ser matchen mot Polen på måndag innan han flyger hem till Sverige. Han hoppas att U21-landslaget kan ta ett steg närmare semifinal då.

– Det lever ju verkligen. Kan man få till den kollektiva insatsen har man ju chansen mot de här laget. Sedan tycker jag att Slovakien imponerade så det är två tuffa matcher som kvarstår, men chansen finns absolut. 

Publicerad: