Källströms varning: ’Kommer att slita...’

1 av 2 | Foto: S REN ANDERSSON / © Bildbyr n
FOTBOLL

Kim Källström gör mål igen – och Othman El Kabir har prickat toppformen.

Nu klättrar Djurgården i tabellen.

– Vi gräver på i bakvattnet, säger Källström.

Det var definitivt inte hans snyggaste i karriären men alla mål räknas, och Kim Källström gläder sig lite extra åt frisparken som styrdes via muren, hela vägen in i mål bakom Sundsvalls målvakt Tommy Naurin.

Det var nämligen ett tag sedan sist.

5 007 dagar, för att vara exakt.

Då gjorde Källström mål när Djurgården slog Öster med 5–2 i vad som blev mittfältsstjärnans avsked innan proffssejouren i Europa.

– Ja, det var ett tag sedan sist så det kändes gött. Det kom i ett bra läge i matchen också, säger Källström.

– Frisparken är ganska långt utifrån så det var lite av en chansning att skjuta, men jag tänkte att det får bära eller brista. Sen hade jag tur, för den styrs på axeln på killen längst ut i muren och då får bollen en perfekt båge. Man såg nästan direkt att den skulle bli otagbar för målvakten.

En förlösande känsla att göra mål igen?

– Klart det är kul. Min primära uppgift här är inte att göra mål, jag är en annan typ av spelare nu än när jag var här senast. Men visst, man ska inte sticka under stolen med att det är skönt att hamra dit den ibland, säger Kim Källström.

”Fantastisk utveckling”

Det är inte bara han som njuter av tillvaron just nu. Hela Djurgården går som tåget och dessutom tycks Othman El Kabir, 25, ha prickat in toppformen. Han avgjorde också matchen mot Sundsvall med sitt 2-1-mål.

– Hans utveckling är fantastisk. Jag har vetat att han haft det i sig. Nu är han bättre tränad än tidigare och har större självförtroende. Offensivt är han en fantastisk spelare just nu, säger tränaren Özcan Melkemichel.

”Kommer att slita”

Segern gör att Djurgården klättrar till en femteplats i tabellen.

Nu utmanar man på allvar om en Europa-plats.

– Vi gräver på i bakvattnet, jobbar i det tysta. Det är en extremt jämn serie, det är bara Malmö som har dragit ifrån men de andra lagen går att nå. Och de ska in i Europa-spelet nu också, och det kommer att slita på folk. Jag har gjort det, jag vet. Är man inte van att resa mycket, resa långt och komma hem mitt i natten och sedan ladda om till en ny match om två dagar … då kommer det att slita, säger Kim Källström, och avslutar:

– Samtidigt hoppas man för svensk fotbolls skull att det går bra för dem. Det vore perfekt om de gör bra ifrån sig i Europa och sämre i allsvenskan!