”Har tvingat Janne att ta ut mig”

FOTBOLL

Han har krigat för att få igång snacket så att Janne Andersson inte kunde välja någon annan.

När telefonen väl ringde umgicks han med hästar, getter och får.

– Jag var på Grännaberget. Det var lite roligt, man hörde en del får i bakgrunden, säger Armenteros.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

När Janne Andersson presenterade truppen den 29 maj saknades Samuel Armenteros. Anfallaren såg inte ut att spela varken VM-kvalet mot Frankrike eller vänskapsmatchen mot Norge.

Men efter vinsten mot Frankrike i fredags har flera spelare fått ledigt. En av dem är Marcus Berg. Det öppnades en plats och Samuel Armenteros kallades in. I dag gjorde han sin första träning.

– Det är en chans att visa upp sig. Jag har varit utomlands i tio år, det är något nytt för er att se mig. Det är annorlunda mediamässigt i Holland, de kan se mig varje helg. Det här är en riktigt viktig match för mig. Jag blev inkallad igår och det ska bli kul att visa upp sig, säger Armenteros.

”Jag var tvungen att skratta”

Anfallaren fick samtal av Janne Andersson när han befann sig på Grännaberget.

– Tog en runda med morsan, sonen och getter, haha. Min son gillar hästar och får. Han är två och ett halvt år nu, djuren är fantastiska. Det var lite roligt, man hörde en hel del får i bakgrunden när Janne ringde, haha. Jag tror inte han hörde, men jag var tvungen att skratta.

Hans lag Heracles höll igång fram till den 1 juni, sedan har han tränat på egen hand. Han har inte hunnit prata med Janne Andersson om eventuell speltid.

– Alla vill spela. Det är klart man är en vinnarskalle, jag vet att jag har gjort det bra och det är därför man har blivit inkallad. Jag kommer hit med respekt för allihop.

Vad kan vi förvänta oss av dig?

– För de som inte känner till mig har jag inget hår på huvudet, det är jag längst fram i anfallet, haha. Jag är lätt att känna igen. Stark forward, smart i boxen, målfarlig. Men det är mer för er att bedöma efteråt.

– Jag har fokuserat på att vara i boxen mer i år, innan har jag varit mer allround forward. Är tekniskt duktig, behärskad med boll, håller i den bra och använder min kropp mycket bra för att skydda bollen. I år har jag varit effektiv också.

”Går inte att neka efter ett tag”

Hans namn har diskuterats i några år. Han har aldrig tidigare varit nära att bli uttagen.

– Jag har hela tiden tänkt att ”fortsätter jag så här går det inte att neka efter ett tag. Kändes mer som en fråga om när det skulle ske - inte om det skulle ske.”

Du pratar om att det har varit en fråga om när. Du sätter stor press på dig själv.

– Så kritisk ska man vara mot sig själv. Om det inte har varit tillräckligt bra måste man gå in och sätta dit några baljor. Det är väl det jag fokuserat på just i år, få det där snacket. Att han inte ska kunna titta sig omkring och välja någon annan, det är nästan så att man tvingar honom.

– Det låter konstigt, man måste erbjuda sig som fotbollsspelare, man ska inte ge honom chansen att göra något annat val. Göra det så pass bra att man får chansen.

Är du nervös inför tisdag?

– Press är något jag har lärt mig att hantera väldigt bra. När man var yngre så var det lätt man skakade till eller spände sig lite mycket så man missade chansen. Press är något man lär sig hantera med åldern. Jag har har mognat på det sättet och lärt mig hantera det. Det ska finnas pirr i magen, annars är man en robot.

Vill till en större liga

Anfallaren har ett år kvar på sitt avtal med Heracles. Självklart vill han vidare till en större liga och klubb.

– Fyllde 27 år för två veckor sedan, yngre blir man inte. Det är klart att jag vet att det finns större klubbar än Heracles och även bättre ligor. Det finns en del klubbar.

– Vill klubben tjäna något är det nu. Det är mer medvetna om att man är så pass het på marknaden - gjort de målen man gjort på ett antal matcher. Intresse vet jag att det finns, men inget är bestämt.