England imponerade: ”Har stärkt sitt rykte”

Cibicki i fint sällskap på talanglistan

Uppdaterad 2019-08-15 | Publicerad 2017-06-19

U21-EM har bara börjat.

Men redan nu har Manchester United-studerade Pawel Cibicki imponerat på fotbolls-England.

”Han har stärkt sitt rykte”, skriver Sky Sports.

Följ ämnen
Malmö FF

Malmö FF-anfallaren Pawel Cibicki, 23, har under våren i allsvenskan scoutats av en rad större europeiska klubbar.

Klubbar som Napoli, Ajax, Celta Vigo, Real Betis och Alaves har alla varit på plats för att studera anfallaren i allsvenskan.

Och för en dryg månad sedan uppgav brittiska Daily Mirror att självaste Manchester United uppvaktade 23-åringen.

Manchester United är imponerade och kommer att finnas på plats för att scouta Cibicki under U21-EM i Polen till sommaren”, skrev tidningen då.

”Har stärkt sitt rykte”

Och Cibickis insats i det svenska U21-landslagets EM-premiär mot England i fredags tycks ha gjort fotbolls-England imponerat.

När brittiska Sky Sports tagit ut omgångens sex främsta spelare från de första matcherna i EM har kanalen fastnat för den svenske anfallaren.

”Få spelare stärkte sitt rykte, men en spelare som gjorde det och visade glimtar av vad han kan var Pawel Cibicki som var den farligaste spelaren. Bidrog med sin snabbhet och rörlighet”, skriver Sky Sports i motiveringen.

Cibicki är i fint sällskap av stortalanger som Marco Asensio (Real Madrid), Max Meyer (Schalke 04) och Lorenzo Pellegrini (Sassuolo).

”Cibicki kommer nu se till att tvinga sig till spel i Sveriges A-landslag efter att ha bytt från Polens landslag på U21-nivå”, skriver Sky Sports.