Djurgården bekräftar att Engvall återvänder: ”Fantastiskt roligt”

avFilip Durefelt

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

Gustav Engvall återvänder till Djurgården på lån för resten av säsongen.

Förhoppningen är att anfallaren kan spela redan i helgens möte med IFK Norrköping.

– Det känns fantastiskt roligt, säger Engvall om återkomsten.

Gustav Engvall gjorde stor succé i Djurgården under vårsäsongen som utlånad från Championship-klubben Bristol City.

På 13 matcher stod anfallaren för 7 mål, men när lånekontraktet löpte ut tidigare i somras blev anfallaren tvungen att återvända till Bristol.

Engvall var dock öppen med att han gärna ville stanna i allsvenskan, och nu har de båda klubbarna nått en överenskommelse om en ny utlåning.

Bristol gick redan i tisdags ut på sitt Twitter-konto och meddelade att Engvall var nära att lånas ut till Djurgården, och under torsdagen bekräftade Djurgården att så blir fallet.

”Löst sig på ett bra sätt”

21-årige Engvall är en Djurgårdsspelare fram till årsskiftet.

– Det känns fantastiskt roligt och jag är väldigt sugen på att komma tillbaka och hjälpa laget till spel i Europa, det är det som gäller nu i höst. Det har varit bra samtal med Bristol kring detta och jag känner att jag mår bäst av att spela i Djurgården. Allt har löst sig på ett bra sätt och det är jag väldigt glad över, säger Engvall till Djurgårdens hemsida.

Sportchef Bosse Andersson är glad att man lyckats få tillbaka Engvall för resten av säsongen.

– Vi har fört diskussioner med Bristol så gott som dagligen och vi vet att det är svårt att driva en fotbollsklubb där både Djurgården och Bristol har sina utmaningar. Det får man ha respekt för och därför har det tagit tid. Men jag har aldrig känt mig orolig för att det inte skulle bli av, säger Andersson.

Hoppas på spel i helgen

– Gustav har varit i våra tankar hela tiden eftersom han känner miljön och gjort en bra vår. Tanken från början har varit att projektet skulle vara längre än några månader så jag är självklart lättad att det har löst sig. Nu har vi en spelartrupp med stark konkurrens redo med ett bra utgångsläge som trea i Allsvenskan och ska avsluta den här säsongen på ett riktigt bra sätt.

Bosse Andersson hoppas att Engvall är spelklar direkt.

– Förhoppningsvis kan han vara med oss redan nu mot Norrköping på söndag om allt rullar på enligt planerna.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM