Ajax pinsamma miss – hamnade 65 mil fel

FOTBOLL

Ajax är på god väg att nå finalen i Europa league.

Däremot är det tveksamt om klubben kommer ta sig till Stockholm för att spela den.

Foto: TT

I kväll avgörs semifinalerna i Europa league där Ajax möter Lyon (4–1 i första) och Manchester United möter Celta Vigo (1–0 i första). Bra utgångsläge alltså för de två klassiska lagen.

Men när holländska storklubben skulle peppa inför EL-avgörandet på sitt Twitterkonto på onsdagen var det något som blev fel i geografin.

Stockholm och Friends arena, där finalen ska spelas, var nämligen placerad cirka 65 mil fel. Enligt deras karta skulle snarare finalen spelas i Umeå än i huvudstaden.

Som grädde på moset var det en smärre ocean mellan Sverige och Danmark och med Köpenhamn placerad ungefär vid Helsingborg.

”Klubbens styrka”

Lite senare på dagen upptäckte Ajax sitt misstag och ändrade, men Häcken-spelaren Rasmus Lindgren, som gjort ett antal säsonger i holländska mästarlaget, hann med att ta en skärmdump.

”Ajax är känd för sin fina fotbollsutbildning. Geografi har aldrig varit klubbens styrka”, skrev landslagsmeriterade spelaren på Twitter.

”Ska göra mål”

Kvällens semifinaler har avspark 21.05 i såväl Manchester som Lyon. Trots 4–1-utgångsläge lovar Ajax tränare Peter Bosz offensiv fotboll.

– Självklart blir det väldigt viktigt att undvika baklängesmål, men vi ska lyckas med det genom att själv göra mål. Vi kommer inte att välja mellan de två sakerna, säger han till klubbens hemsida.

Finalen spelas onsdagen 24 maj klockan 20.45 på Friends arena.

Ajax justerade kartbild

ARTIKELN HANDLAR OM