Grens ursäkt efter kritiserade uttalandet

avMalin Wahlberg, Michael Wagner, Patrik Brenning

FOTBOLL

GÖTEBORG/STOCKHOLM. IFK Göteborgs sportchef Mats Gren uppgav att en av AIK:s målvakter utsatts matchfixningsförsöket. 

Nu tar han tillbaka sitt uttalande efter stark kritik – men kommer samtidigt med nya uppgifter.

– Det är massa namn och tydligen är det inte bara en spelare heller, säger han.  

Svenska fotbollförbundet meddelade på torsdagen att kvällens match mellan IFK Göteborg och AIK är uppskjuten efter ett matchfixningsförsök. När nyheten blev känd gick IFK:s sportchef Mats Gren ut och sa att det var en av AIK:s målvakter som utsatts.

– Det lilla jag vet är att någon i går kväll gått på AIK.s målvakt från något håll, sa han till GP.

Uttalandet fick kritik av polisen och AIK ville heller inte bekräfta uppgifterna.

– Jag har inte sett detta uttalande och jag kan bara säga att vi från polisens sida inte vill att de drabbade ska förekomma offentligt om inte de själva vill. Men det är först då när de verkligen vill, säger polisens talespersonen Fredrik Gårdare.

”Saker som inte stämmer”

Nu tar Gren tillbaka sitt uttalande och ber om ursäkt, men kommer samtidigt med nya uppgifter om att flera spelare ska ha fått erbjudandet.

– (Jag fick höra) att det verkligen har varit ett antal spelare i AIK som har fått påstötningar ifrån brottslig verksamhet och att matchen skulle sluta till vår favör, säger Gren och fortsätter:

– Jag nämnde det förut att det var helt fel av mig att nämna ett namn bara. Det har florerat väldigt många namn och det är ju inte bara en spelare heller. Det är absolut inget som stämmer och det får jag be om ursäkt för och ta tillbaka helt och fullt.

1 av 2

Var fick du uppgifterna ifrån att det ska vara flera AIK-spelare som är inblandade?

– Det är också rykten som går, så jag ska inte sätta ner foten och säga att det är det är flera stycken heller. Men det är det som har florerat, att det troligtvis är flera AIK-spelare, men jag ska inte kommentera det något mer.

IFK Göteborgs ordförande Frank Andersson berättade att IFK fick informationen om att matchen förmodligen skulle ställas in under onsdagen.

– Karl-Erik Nilsson berättade om bakgrunden för mig att någon eller några av spelarna i AIK hade blivit uppmanade av någon typ av organisation att inte vinna matchen mot IFK Göteborg, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM