IFK Norrköping

Naurin bäst – utan korsband

Av: 

Johannes Hägglund

Tommy Naurin.
Tommy Naurin.

FOTBOLL

NORRKÖPING. Efter att ha dragit av korsbandet för tredje gången valde Tommy Naurin, 32, att inte göra någon operation.

Nu spelar han utan korsband – och har bäst räddningsprocent i hela allsvenskan.

– Vi får se om de skickar in mig på marknadssidan eller om jag får spela ett år till, säger Naurin, efter säsongens tredje nolla.

Peking fick inte hål på Giffarna.

Sundsvall har imponerat defensivt den här säsongen, och en nyckelspelare är förstås målvakten Tommy Naurin, 32. Mot Norrköping spikade han igen fullständigt och höll nollan för tredje gången den här säsongen.

– Vi åker härifrån med en poäng och en nolla, vilket jag är väldigt nöjd med, säger Naurin, efter 0-0 mot Norrköping.

Spelar utan korsband

Naurin har nu högst räddningsprocent i hela ligan (86 procent) och det är extra imponerande med tanke på att han spelar utan korsband i ena knäet.

– Jag drog av det inför förra säsongen, och spelade hela den säsongen utan korsband i ena knäet och det funkade ändå bra, säger Naurin.

Anledningen till att det inte blev någon operation var att Sundsvallsmålvakten redan hade dragit av samma korsband två gånger tidigare.

– Med tanke på att jag har kört rehab i fem år, jag har aldrig slutat sedan första korsbandsskadan, har jag en hyfsad grundstryka. Tillräckligt för att kunna lira utan korsband, och det är inte alla som kan göra det, säger Naurin.

”Får se om jag får spela ett år till”

Gör det inte ont?

– På uppvärmningen kändes det lite, när man hoppar och är ouppvärmd. Man landar lite fel och översträcker åt fel håll, som Zlatan gör, säger Naurin. 

Hur länge tror du att du kan spela utan korsband?

– Jag tar år för år. Jag visste inte att jag kunde spela förra året. Nu gick det bra. Vi får se om de skickar in mig på marknadssidan eller om jag får spela ett år till, säger Naurin med ett leende.

I och med poängtappet är Norrköping femma i allsvenskan, med sex poäng upp till ledande Malmö.

– Det här var inte riktig vad vi ville. Vi hade velat ha med oss alla tre poängen och vi hade tillräckligt med chanser, säger Filip Dagerstål.

Resultatservice
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Norrköping

GIF Sundsvall

Allsvenskan i fotboll