Bajen friskförklarat – men stjärnan tveksam

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Sjukdomar har härjat i Hammarby.

Nu är truppen friskförklarad – men Björn Paulsen är tveksam till spel.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Vi har haft sjukdomsepidemier! säger tränaren Jakob Michelsen inför matchen mot Östersund.

Halsont, förkylning och influensa. Sjukdomarna har härjat i Hammarbys trupp under inledningen av säsongen. Trots ständig sjukfrånvaro har Bajen överraskat positivt och parkerar på en femteplats i tabellen.

– Det är vi riktigt nöjda med sett till förutsättningarna, säger tränaren Jakob Michelsen.

”Aldrig varit med om något liknande”

Men han är paff över hur sjukdomarna har grasserat i den redan tunna truppen.

– Det startade med att Kennedy var sjuk den här gången. Sen är det massor som varit borta och missat träningar. Men det märkliga är att det inte är första gången som vi drabbas. Redan för två månader sedan var nästan hela truppen sjuka, säger Michelsen och fortsätter:

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Vi har ju sett det två gånger nu. Två sjukdomsepidemier! Det är märkligt.

Men Paulsen tveksam...

Inför tuffa bortmatchen mot Östersund kan han emellertid andas ut. Eller nästan i alla fall...

– Nu har vi inga skador. Inga sjukdomar heller. Det är mycket glädjande. Enda problemet är möjligen Björn Paulsen. Han missade träningar i veckan på grund av sjukdomar men var tillbaka nu i helgen.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Paulsen är Bajens bästa målskytt under säsongen och har varit en av förgrundsfigurerna i Michelsens nya lagbygge.

– Han är fortfarande lite svag, Björn, och kom ju just tillbaka. Därför tar vi 19 man med oss till Östersund. Vi får se hur det blir.

Michelsen om Koffie

Michelsen kommenterar också faktumet att Gershon Koffie inom kort lämnar klubben. Innermittfältaren har uppenbarligen inte varit någon favorit hos tränaren och fått nöta bänk sedan allsvenskan startade. Nu kommer ghananen lånas ut till MLS och New England Revolution, vilket Expressen var först att rapportera om.

– Han har gjort sig ett namn där innan och det passar bra att Koffie går till MLS. Han ville ha en större roll och spela oftare. Vi kunde inte ge honom den möjligheten i Hammarby. Han får gå till USA och spela mer fotboll igen. Det är en win-win för båda parter.

ARTIKELN HANDLAR OM