Bekräftar: Berg lämnar i sommar

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Marcus Berg lämnar Al-Ain när kontraktet går ut i sommar.

Det bekräftar UAE Sports News.

Något som ger mer bränsle till ryktena om en hemkomst till IFK Göteborg.

Det var i slutet av april som podcasten Studio Allsvenskan uppgav att Marcus Berg var nära en återkomst till IFK Göteborg i sommar. 32-åringens kontrakt med Al-Ain går ut i sommar och nu står det klart att det inte blir någon förlängning. Något han tidigare bekräftat för Sportbladet.

– Vi tittar på andra alternativ, så är det, sa Berg då.

UAE Sports News skriver på Twitter att det är klart att den svenske anfallaren lämnar.

– Nu lämnar jag med tacksamhet. Jag känner en stor uppskattning för allt stöd jag har fått under min tid här, säger han enligt twitterinlägget.

Nu tar ryktena om en återkomst till Blåvitt ny fart och för Marcus Berg är IFK Göteborg alltid ett alternativ.

– Jag lyssnar på alla förslag som kommer till mig eller min agent. Jag skulle aldrig stänga dörren för IFK Göteborg, sa Berg i slutet av april.

Berg har spelat sin sista match.
Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Berg har spelat sin sista match.

”Blåvitt är Blåvitt”

Var han nu hamnar är ännu inte klart, men Marcus Berg har tidigare sagt att han trivs utomlands och att ett beslut att flytta hem tas tillsammans med familjen.

– Det är som jag har sagt tidigare: vi i familjen (hustrun Josefine, barnen Jolie, Leonel och Mateo) trivs väldigt bra utomlands. Vi har väl inte byggt upp allt praktiskt för en hemflytt riktigt än men vi kommer väga alternativen mot varandra, sa han till Sportbladet i slutet av april.

Men om det skulle bli en allsvensk comeback så finns det ingen tvekan på vart han skulle hamna.

– Blåvitt är alltid Blåvitt för mig. Det är bara dom som gäller för mig om jag ska hem till Sverige, sa Berg till Sportbladet i mars.

Uppges flytta till Qatar

Men enligt grekiska uppgifter blir det ingen återkomst till IFK Göteborg riktigt ännu. Enligt grekiska gazzetta.gr ska svensken ha tackat ja till ett kontrakt värt 2,8 miljoner euro, drygt 30 miljoner kronor från en klubb i Qatar. Vilken klubb det handlar om är fortfarande oklart.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.