MFF köper inte domarkritiken: ”Dumt satsa sådär”

avPetra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

MALMÖ. Nyckelspelare i Elfsborg var irriterade över domsluten mot Malmö FF.

– Domaren kan ha en dålig dag. Men då får han ha det åt båda hållen, så var det inte idag, säger Stefan Ishizaki.

Flera MFF-spelare ansåg att Elfsborgs utvisade Simon Olsson fick skylla sig själv.

– Det är dumt att satsa sådär när man har ett gult kort, säger Eric Larsson.

Matchen mellan Malmö FF och Elfsborg präglades initialt av hårt fysiskt spel.

Gästerna skaffade sig ett spelmässigt grepp över guldtippade MFF, men tappade det när laget fick Simon Olsson utvisad.

Han blev det efter en kapning av MFF:s wingback Eric Larsson.

Simon Olsson fick gult kort för sin förseelse. Domslutet väckte protester, men i grund och botten riktade sig irritationen mot mittfältarens första gula kort när han hindrade Sören Rieks i en löpning i den 25:e minuten.

– Jag tycker att det är helt felaktigt. Det andra köper jag att han ger gult kort för. Men det första... Ska han ge gult kort för en sådan situation så för man vifta med många gula kort i en match. Jag tycker det är fel, säger Samuel Holmén och påpekar:

– Det är kanske för att de är precis ute på linjen och det ser farligare ut än det är. Han åker ut mot kanten där.  Hade det hänt på mittplanen hade det inte sett ut som någonting. Det var synd, det avgjorde matchen, säger Samuel Holmén.

Stefan Isizakhi var ordentligt besviken efter matchen.

– Det fanns spelare i deras lag som gjorde bra mycket värre saker än honom (Simon). Tyvärr: det är för ojämn nivå. Jag kan köpa att det är gult kort (Simons första gula) men det är tre andra situationer där Malmöspelare gör samma grej, men inte får gult kort. Det är för ojämnt. Domaren kan ha en dålig dag. Men då får han ha det åt båda hållen, så var det inte idag. Det blir matchavgörande. Hade Simon inte fått det billiga första gula, så hade det varit annorlunda.

MFF-spelarna, som vann med 4–1, köpte dock inte resonemanget:

– Överlag tyckte jag att det var hårt. Det var många onödiga knuffar.  Det kändes som att det var extremt många frisparkar i första och jag upplevde det som att det var de som var frustrerade. Jag upplevde inte det som att han blåste onödigt mycket, säger Markus Rosenberg.

Både MFF-anfallaren och Eric Larsson ansåg att Simon Olsson kunde agerat annorlunda:

– Det känns som att han saxar honom bakifrån. Det känns som ett väldigt onödigt gult, säger Rosenberg.

Tacklade Eric Larsson var själv involverad i några situationer med Simon Strand och riktade efter matchen kritik mot Elfsborgs-backen.

– Jag har inget emot att man knuffas lite när bollen inte är där, men när man börjar stampa på fötterna blir jag lite arg. Det var två gånger om och sen när det blev inkast gick han också fram och trampade mig på foten och då brann det till. Och när jag låg där när det blev rött så springer han in i klungan och trampade på min fot. Han försökte reta upp mig och det var skönt att vi lyckades vinna matchen och att jag inte fick ett gult i onödan, säger han.

Domaren Victor Wolf gav efter matchen sin syn på domsluten som innebar två gula kort för Elfsborgs Simon Olsson.

– Det första var för spelförstörelse och bristande respekt för spelet. Han stoppade en spelare utan chans på bollen. Det andra var för en vårdslös tackling, en bensax, säger han till Sportbladet.

Stefan Ishizaki riktar kritik och menar att det fanns flera situationer som MFF-spelarna var i som inte ledde till gula kort. Hur ser du på det?

– Vi tar inte hänsyn till vilka lag det är. Vi har två varningar på spelare i Malmö FF i första halvlek. Sören Rieks fick det två minuter efter att Elfsborgs spelare (Olsson) för ungefär samma sak, spelsabotage. Och Christiansen fick också en. Det var väl ungefär likvärdigt, påpekar han.

Laddar Matchlista
Herrallsvenskans skytteliga säsong 2018 00:46
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM