Fotboll

Zlatans nya köp – för 30 miljoner kr

Utökar sitt ägande i svenska fjällen

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic äger sedan tidigare flera fastigheter i de svenska fjällen.

Nu har han investerat på nytt.

Enligt Östersunds-Posten har han köpt en skogsmark för 30 miljoner kronor.

Köpet gjordes förra sommaren, under tiden fotbollsstjärnan tillhörde LA Galaxy. I köpekontraktet som ÖP kommit över framgår att ”Ibra” skrev under kontraktet medan han befann sig i Los Angeles.

I handlingarna från lantmäteriet framgår det att marken förvärvades från företaget Persson Invest till en kostnad av 30 miljoner kronor.

Zlatan Ibrahimovic.

Har flera hus

Zlatan äger sedan tidigare flera fastigheter i området. Förutom en stor villa i närheten av Copperhill Mountain i Åre äger han även en jaktstuga vid Kälapannsjön i Offerdalsfjällen samt en fastighet i Tvärådalen.

Skogsmarken han nu förvärvat ligger i anslutning till fastigheten i Tvärådalen och ska enligt ÖP vara cirka 1 000 hektar. Han äger numera jakträtten på marken.

”Extremt välkomnande”

Zlatans intresse för jakt- och friluftsliv är vida känt vid det här laget. Han sökte sig till Jämtlandstrakterna redan för tio år sedan, något han i en intervju med Café har kommenterat så här:

– Jag försöker komma dit så ofta jag kan. Människorna i Jämtland har varit extremt välkomnande mot mig. De gör saker och tar beslut efter vad deras hjärta säger. Och de tycker inte att man kommer och tar deras land och så.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Zlatans besked – stannar i Sverige

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Zlatan Ibrahimovic