”Vet inte om jag kan fullfölja året”

Zlatan Ibrahimovic är i händelsernas centrum i MLS den här säsongen.

Frågan är hur länge amerikanerna får ta del av cirkus Zlatan. Under torsdagen öppnade han upp för spekulation.

– Jag vet inte ens om jag kan fullfölja den här säsongen, säger Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic show har tagit över MLS. I senaste matchen fick fotbollsvärlden njuta av ett hattrick från svensken. Till råga på det har snacket veckan efter matchen dominerats av att Zlatan Ibrahimovic armbågade backen El-Munir så illa att försvararen fick en spricka i skallen.

Men det är inte säkert att MLS får behålla sin Zlatan så länge till. På en frågan om han kommer spela också nästa säsong går svensken in i en lång harang om vilken jakt det blivit på honom i ligan och om bristande respekt från motståndare. Han öppnar också upp för att kroppen inte orkar så länge till.

– Allt annat känns bra. Jag mår bra fysiskt, jag är lycklig. Men vi kan inte prata om nästa år. Vi måste avsluta det här året först. Det är svårt att prata om nästa år när jag inte ens vet om jag klarar av att fullfölja den här säsongen. Vi får se vad som händer, säger Zlatan Ibrahimovic.

”Vill göra skillnad”

Den svenska superstjärnan har under hela sin karriär pratat om att han vill avsluta på topp. Det återkommer han också till nu.

– Jag vill spela så länge som jag kan men samtidigt vill jag också kunna uppnå något när jag spelar och göra skillnad. Jag vill inte att folk ska vara likgiltiga över att jag spelar och tänka att jag är en föredetting. Jag vill ge dem något som de inte sett förut och det gör jag fortfarande.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.