Självmål avgjorde tippade toppmötet

Av: Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

MALMÖ. Ett sent självmål avgjorde det tänkta toppmötet.

Vittsjös Kajsa Lind var nästan otröstlig efter matchen.

– Hon har isolerat sig på bussen nu, säger Vittsjös tränare Thomas Mårtensson efter 1–0-förlusten mot Rosengård.

Regerande mästarna FC Rosengård, som inte förlorat en premiär i damallsvenskan på över tio år, på hemmaplan mot fjolårstrean Vittsjö GIK.

Dessutom ett Rosengård med spelare som Caroline Seger på bänken medan Vittsjö inte ens kunde skaka ihop en hel matchtrupp utan kom till matchen i värmen med 15 spelare mot tillåtna 18 på grund av alla skador.

Det kunde väl bara sluta på ett sätt?

Jodå, men det satt mycket hårt inne.

Svava skadad

Rosengård tog kommandot direkt och var överlägset före paus även om Vittsjö hade några smått hotfulla kontringar.

Hemmalaget kunde inte producera några 100-procentiga lägen i första halvlek utan fick nöja sig med några, säg, 75-procentiga där Jelena Cankovic hade den vassaste med ett lågt skott från 12–13 meter. Sabrina D’Angelo fredade sitt Vittsjömål skickligt med storspelande, nya mittbacksparet Sandra Adolfsson och Kajsa Lind framför sig.

Efter en knapp timme tvingades Rosengård göra ett byte när vänsteryttern Sofie Svava, en av matchens bästa så långt, utgick med en fotskada och ersattes av Johanna Kaneryd.

Adolfsson bäst

Det mesta av spelet förlades på Vittsjös planhalva också i den andra halveken men Rosengård hade mycket svårt att skaka fram några heta chanser mot ett mycket väl samlat Vittsjö där landslagsmittbacken Adolfsson höll ihop sitt lag storartat, trots att hon kom tillbaka från skada alldeles nyligen.

Till slut fick Rosengård hål på Vittsjö men det krävdes ett självmål av gästernas Kajsa Lind. Mittbacken skulle stoppa ett lågt inspel från Rosengårds högersida av Jessica Samuelsson men lyckades styra bollen stolpe in utan chans för D’Angelo i den 84:e minuten.

Matchen slutade 1–0 till Rosengård.

Lind var knäckt efteråt. Hon grät på innerplan och tröstades av lagkamraterna. Inte bara av dem utan också av Rosengårds landslagsstjärna Caroline Seger.

Foto: BILDBYRÅN

Någon intervju ville inte Lind ge.

– Olyckligt men sånt händer. Hon gjorde det jäkligt bra innan dess, säger Vittsjös tränare Thomas Mårtensson.

Ni har tröstat henne?

– Hon är inte klar ännu. Hon har isolerat sig på bussen nu. Det är jobbigt. Men det finns bättre spelare än vad hon är som har gjort självmål. Det får man ta, Det är bara att bita ihop och det gör hon.

Han var nöjd med sitt lags insats trots förlusten.

– Med tanke på att vi saknade tre skadade pjäser så gjorde vi det förbannat bra.

Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet Play.

Laddar Matchlista
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.