Franske profilen jämförde Messi med autistiskt barn

Antoine Griezmanns situation i Barcelona debatteras flitigt.

I Frankrike ställde sig den förre fotbollsspelaren Christophe Dugarry frågan vad Griezmann är rädd för – och jämförde Lionel Messi med ett autistiskt barn.

Det går inget vidare för Antoine Griezmann, 29, i Barcelona. Fransmannen värvades dyrt (drygt 1,2 miljarder kronor) i somras och har kritiserats för sin första säsong i klubben.

Det har blivit åtta mål på 32 ligamatcher, och sedan coronauppehållet har Griezmann åkt in och ut ur startelvan. I 2–2-matchen mot Celta Vigo i lördags blev det endast nio minuters speltid och i toppmötet mot förra klubben Atlético Madrid i tisdags byttes han in på tilläggstid.

Kontroversiellt uttalande

Den tidigare franske landslagsspelaren Christophe Dugarry, VM-guldvinnare 1998, är en av alla som har åsikter kring Griezmann. Dugarry menar att Griezmann spelar utan självförtroende och har problem med Lionel Messi.

Christophe Dugarry vann VM-guld 1998.
Christophe Dugarry vann VM-guld 1998.

Men han uttryckte sig kontroversiellt gällande argentinaren.

– Vad är han rädd för? Ett barn som är 1,5 meter lång och halvt autistisk, sa Dugarry i sitt program ”Team Duga” på RMC, enligt l’Equipe.

Bad om ursäkt

Dugarry bad senare om ursäkt via Team Dugas twitter.

”Jag ville inte på något stigmatisera eller skämta om människor med autism, det var inte min avsikt. Jag ber om ursäkt till de människor som det har berört”, skriver han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.