Lindahl om rivaliteten med lagkapten Seger

VM 2019: ”Vi stångades om vem som ska leda det här”

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

LYON. På lördag spelar Caroline Seger sin 200:e landskamp.

Hedvig Lindahl hyllar lagkaptenen, men berättar också om den rivalitet som funnits mellan dem.

– Vi stångades om vem som ska leda det här, säger målvakten.

Sverige förlorade mot Nederländerna och får nu ge sig av till Nice för att spela bronsmatch mot England.

Spelarna har bearbetat sin besvikelse och lyfter blickarna för att ta medalj.

För Caroline Seger blir bronsmatchen historisk. Det blir hennes 200:e match i den svenska landslagströjan.

Inför matchen har flera spelare fått frågor om lagkapten Caroline Segers betydelse för laget och för svensk fotboll. I dag kom frågeställningen till Hedvig Lindahl. Som då hyllade sin lagkapten, men också berättade om deras speciella relation.

– Vi är lite som två partier i opposition. Har varit i alla fall. Nu har vi haft koalitionsregering de sista fem åren, säger Hedvig Lindahl och fortsätter:

– Innan dess var vi lite så här, säger Hedvig och sätter knytnävarna mot varandra. Vi stångades om vem som ska leda det här.

Landslagsveteranen får chans att utveckla vad hon menar och berättar om hur stämningen balanserats.

– Vi har velat ha samma roll men de sista fem åren har vi samarbetat väldigt bra. Framförallt på planen. Vi får ofta någon form av ögonkontakt, säger Hedvig Lindahl.

Caroline Seger har varit lagkapten under en längre tid i landslaget och fick nytt förtroende när förbundskapten Peter Gerhardsson tog över 2017. Hedvig Lindahl har själv velat bli lagkapten för landslaget, men inte fått frågan.

– Jag har alltid önskat att någon gång vara lagkapten för laget, men har aldrig bett om det. Men jag har velat vara en informell ledare. Jag kommer aldrig att få vara lagkapten för jag har en målvaktsposition. Men jag är väldigt stolt och glad för att vi har Seger, jag tycker att hon gör ett bra jobb i sin roll, säger hon och utvecklar:

– Jag är otroligt tacksam för Segers passion, fotboll och ork att leda vidare. Jag insåg i år faktiskt att det är en jäkla tur att vi har Caroline Seger, för jag har två barn hemma och kommer inte ihåg hälften och hon kan ha hela sin fokus på det här laget. Jag är verkligen tacksam, säger Hedvig Lindahl och påpekar:

– Jag tycker att Seger har spelat bra i det här mästerskapet. Hon har förmåga att resa sig. Hon kan få kritik under åren, men så finner hon förmågan att resa sig, säger hon.

Den 36-åriga målvakten hade gärna sett att hon, Caroline Seger och Nilla Fischer – lagets veteraner – hade fått avsluta VM med en final.

Nu blir det bronsmatch och en ny chans till en titel nästa sommar.

– Det kommer ett OS runt hörnet. Kanske det kan bli ett OS-guld istället för oss gamlingar, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE