Domarna sågas efter Tysklands VM-avancemang

”Förstår inte vad som händer i detta VM”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Tyskland slog ut Nigeria med 3–0.

Där två av målen blev ämne för VAR.

Och än en gång ifrågasätts användandet av videogranskning i fotbolls-VM.

– Domarna använder VAR som en snuttefilt, säger den tidigare engelska landslagsspelaren Laura Bassett.

Tyskland höll för favorittrycket i åttondelen mot Nigeria, som tog sig vidare till slutspel som fjärde och sista grupptrea, och tyskornas två första mål, som också blev de omdiskuterade, på Stade de Alpes kom när mindre än en halvtimme var spelad.

Tyskt jubel pausades

På en hörna tog sig Alexandra Popp fram och spräckte nollan med en välriktad nick i sin 100:e landskamp. Men målet skulle videogranskas, inte för något Popp gjort, utan för att se huruvida en tyska som befann sig framför målvakten i nickögonblicket påverkade spelet. Tyska jublet pausades, men så småningom godkändes målet av den japanska domaren.

– Domarna använder VAR som en snuttefilt. Det här är inte tillräckligt bra, det här är inte anledningen till att VAR finns, säger den tidigare engelska landslagsspelaren Laura Bassett i BBC.

”Behöver inte titta på VAR där”

2–0 satte tyskorna efter en straff, som de fick efter ny videogranskning, detta efter att Ewylyn Nwabuoku missat bollen i ett rensningsförsök men träffat Lina Magulls knä i stället.

– Domaren måste se direkt att det där var en straff. Det ska inte behövas titta på VAR och slösas mer tid, säger Manchester Uniteds damlagstränare Casey Stoney.

Kanada eller Sverige i kvart

Sara Däbritz var säker från elva meter och blev målskytt för tredje matchen i rad i världsmästerskapet.

3–0 slutade åttondelen mot förbundskapten Thomas Dennerbys Nigeria, Lea Schüller fastställde slutresultatet efter passningsmiss av försvarare.

Tyskorna med målvakten Almuth Schult har nu hållit nollan i alla sina fyra VM-matcher, i kvartsfinalen väntar vinnaren mellan Kanada och Sverige.

1 av 3 | Foto: TV4
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE