Lagerbäck slår tillbaka: ”Totalt obegripligt”

avJonathan Nilsson

FOTBOLL

Lars Lagerbäcks Norge var nära att skrälla mot Spanien – men kritiserades i pressen efteråt.

Nu svarar förbundskaptenen och ställer sig frågande till kritiken.

– Det är totalt obegripligt för mig om man har sett matchen, säger han.

Norge var nära att ta en överraskande poäng borta mot Spanien.

Hemmalaget vann till slut med 2–1 efter en straff, men trots att Lagerbäcks mannar var nära en stor skräll väcktes det efter matchen kritik mot laget.

Under dagens presskonferens slog svensken tillbaka mot den samlade norska mediekåren.

– Jag brukar inte vara så noggrann och titta på vad ni tycker, med all respekt, men jag gjorde faktiskt det igår med tanke på frågorna jag fick och tänkte att det kan påverka spelarna, säger Lagerbäck och fortsätter:

– Vi måste vara realistiska. Mitt jobb är att vinna fotbollsmatcher och skulle vi titta på det sättet (medias) skulle vi inte vinna en enda fotbollsmatch.

”Det är totalt obegripligt”

Lagerbäck reagerar särskilt på att Håvard Nordtveit får hård kritik efter felpassningen som föranledde Spaniens matchavgörande straffspark.

– Jag har sett och hört att man nedvärderar Nordtveits insats. Det är totalt obegripligt för mig om man har sett matchen, säger han.

Lagerbäck fick under gårdagen även kritik efter det tidiga bytet, i den 56:e minuten, av den unga offensiva stjärnan Martin Ödegaard. Flera norska fotbollsexperter var kritiska.

Norska TV 2:s Jesper Mathisen skrev så här efter matchen: ”Den enda förklaringen måste vara att Lagerbäck ville spara honom till matchen mot Sverige på tisdag, och om inte det var orsaken var det ett totalt oförståeligt byte.”

– Bytet av Ödegaard kändes naturligt. Vi hade det tufft ville ha in andra spelartyper, svarade Lagerbäck i dag.

1 av 4 | Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Håvard Nordtveit.

”Norge inte sämre än Sverige”

På tisdag väntar Sverige i Oslo.

– Jag tror att spelarna är relativt nöjda och tror inte att den (Spanien-matchen) påverkar negativt inför Sverige, snarare tvärtom. Nu har vi chansen att ta revansch, vi möter ett lag som inte är riktigt lika bra som Spanien, säger Lagerbäck.

– Jag skulle tro att det är relativt jämna lag, jag tror inte Norge är sämre än Sverige i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM