EM-kval i fotboll

Jannes ursäkt till Foppa

Av: 

Johan Flinck

FOTBOLL

OSLO. Emil Forsbergs agent kritiserar landslagsledningen i dag för bristande kommunikation.

Det får Janne Andersson att be om ursäkt till Forsberg.

– Jag kan ha varit lite otydlig. Om Emil har tyckt det så kommer jag att prata med honom om det, säger förbundskaptenen.

Strax innan landslaget genomförde sin sista träning inför EM-kvalmatchen mot Norge publicerade Expressen en intervju med Emil Forsbergs agent Hasan Cetinkaya.

I denna kritiserar agenten landslagsledningen och Janne Andersson för bristande kommunikation kring förbundskaptenens byte av Forsberg i matchen mot Rumänien och mittfältarens avhopp från samlingen.

”Kan ha missuppfattat varandra”

Om att Forsberg tog Andersson med bortvänt ansikte efter att blivit utbytt i den 68:e minuten säger Cetinkaya till Expressen:

– Ja, han såg sur ut. Och jag tror att det har att göra med att det inte har varit någon kommunikation mellan Emil och Janne. Janne går ut och säger att han tog ut Emil för 60 minuter, men det visste inte Emil om och sådant brukar ledare prata med spelare om innan om de är på den nivån. Man säger: ”Nu är det två matcher och så här tänker jag”. När det är två täta matcher och Emil enligt förbundskaptenen ligger efter med sin kondition och matchspel brukar man alltid prata om det. Den kommunikationen har Janne inte haft och det är synd.

På presskonferensen bad Sportbladet Janne Andersson bemöta anklagelserna.

– Jag har full respekt för media – och agenter i det här fallet som gör ett jättejobb för sina spelare. Så det är inga konstigheter, säger Andersson.

– Jag har aldrig sagt till Emil att jag skulle byta efter exakt 60 eller 70 minuter. Men det var hela andemeningen i vårt resonemang, utifrån den bakgrund han hade, och det pratade jag med honom tre veckor innan samlingen och samma dag vi tog ut truppen. Där kan vi ha missuppfattat varandra. Där kan jag ha varit lite otydlig. Men för mig var det solklart, därför sa jag inte det uttalat på det sättet. Om Emil har tyckt det så kommer jag att prata med honom om det sen i så fall.

”Beslutet togs på söndagen”

Han fortsätter:

– Men det agenten säger i det här fallet kan jag inte hålla på att kommentera. Jag har full respekt för agenter och för media men jag måste förhålla mig till det jag pratar med spelarna om.

Sportbladet avslöjade på lördagskvällen att Emil Forsberg skulle lämna truppen (på grund av en schism med förbundskaptenen) men enligt Janne Andersson och landslagschefen Stefan Pettersson togs inte beslutet att Forsberg skulle lämna förrän på söndagen och då på grund av skada, enligt dem.

Enligt Cetinkaya visste ledningen redan på kvällen att Forsberg skulle lämna och han är kritisk till att man inte dementerade Sportbladets uppgifter.

– Det är dåligt av landslaget att de inte gör det och skyddar spelarna mer, säger han till Expressen.

Janne Andersson fick bemöta också detta:

– Jag har inte ändrat mig sen i går. Min uppfattning i det samtal vi hade var att vi såklart skulle ta ett beslut på söndagen. Om det sedan fanns i Emils huvud, utifrån hans bakgrund och så, att det här blir att jag åker hem... Det var inte speciellt konstigt att vi kom fram till det beslutet. Men beslutet tar vi tillsammans på söndag förmiddag. Så är det, säger förbundskaptenen.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Nu talar ’Foppa’ ut om uppståndelsen

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

EM-kval i fotboll

Herrlandslaget i fotboll

Janne Andersson

Emil Forsberg