”En dag kommer det att ske något farligt”

Rasar efter beslutet om Isaks match: Det är galenskap

Publicerad 2019-08-26

Mötet mellan Mallorca och Alexander Isaks Real Sociedad flyttades med kort varsel.

Men beslutet att spela matchen i 30-gradig hetta får nu hård kritik i Spanien.

– Det var väldigt varmt, säger matchhjälten Martin Ödegaard till VG.

Martin Ödegaard blev matchhjälte, och Alexander Isak fick fina vitsord för sitt inhopp, i Real Sociedads 1–0-seger borta mot Mallorca. Men diskussionen efteråt handlade inte bara om Sociedads nyförvärv.

”Det är galenskap”

Matchen flyttades från 19.00 till 17.00 efter att La Liga ruskat om i spelschemat till följd av beslutet att inte spela några matcher på måndagar. Något som innebar att spelarna tvingades ut i över 30-gradig värme i den stekande Mallorca-solen.

– Det är galenskap. En dag kommer det ske något farligt. Du kan inte spela en match när det är över 30 grader. Det riskerar hälsan för Ödegaard och de andra spelarna, som dessutom inte kan prestera på topp, säger journalisten Mikel Recalde, som bevakar Real Sociedad för lokaltidningen Noticias de Gipuzkoa, till norska VG.

”Var lite speciellt”

Martin Ödegaard tycker dock att upplevelsen av värmen var ännu värre i ligapremiären mot Valencia som spelades klockan 18.00 den 17 augusti.

– Det var väldigt varmt i dag men jag tycker faktiskt att det var ännu värre mot Valencia. Det berodde säkert på luftfuktigheten eller något sånt. Jag tycker att det gick bättre i dag, men det är lite speciellt att de inte lade in någon extra drickapaus som de gjorde sist, säger norrmannen till VG.