Femdubblade Blåvitts bud

Av: Gustaf Ränkeskog

Publicerad:
Uppdaterad:
Linus Hallenius.
Foto: BILDBYRÅN
Linus Hallenius.

FOTBOLL

Blåvitt erbjöd Linus Hallenius 500 000 kronor i sign-on-bonus.

Ett belopp IFK Norrköping mer än femdubblade.

– Är du ute efter pengar hamnar du inte här, säger IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson till GP.

I fredags presenterade IFK Göteborg anfallaren Christian Kouakou från superettanlaget IK Brage. Övergångssumman ska enligt Dalarnas Tidning ha landat på 800 000 kronor och kontraktet ska även innehålla en vidareförsäljningsklausul.

– Jag vill inte diskutera namn eller pengar egentligen, men om jag lägger det så här: Det är bra om spelarna verkligen vill komma hit för att de vill vara med på den här resan och för att utvecklas för fotbollens skull. Det höjer våra chanser att höja kvaliteten på spelaren som kommer hit, säger Kennet Andersson till Göteborgs-Posten.

”Har du hjärtat här...”

Men det kunde ha blivit en annan anfallare. Enligt uppgifter till Sportbladet slutförhandlade Blåvitt med Linus Hallenius innan 31-åringen slutligen skrev på för IFK Norrköping.

GP uppger att Göteborg erbjöd den kontraktslöse anfallaren en sign-on-bonus på drygt 500 000 kronor – ett belopp som ”Peking” ska ha femdubblat.

GP: Dagens IFK Göteborg kan inte hugga på en spelare som Linus Hallenius?

– Vi kan hugga på precis allt vi vill! Men det är inte säkert att vi får det. Och det krävs väldigt mycket för att vi ska få det, om jag ska vara ärlig. Det krävs något som väger över i andra parametrar. Antingen att du har hjärtat här eller att du vill vara här för den fotboll vi spelar eller att du har en hunger för att gå den här vägen, säger sportchefen Kennet Andersson och fortsätter:

– Och visst är det såhär: Är du ute efter pengar hamnar du inte här i första taget just nu.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.