Olungas farväl: ”Kommer finnas i mitt hjärta”

FOTBOLL

Årets första träningsmatch var över - supportrarna skulle tacka av Michael Olunga.

Men då fick Skytteholms IP påhälsning av en grupp människor och bråk uppstod.

Därför slutade det med att bara cirka 50 supportrar tackade av den 22-årige anfallaren.

– Klubben kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Vem vet, kanske kommer jag tillbaka och spelar här igen, säger Olunga.

Foto: STEFAN JERREVÅNG
Olunga tackar för sig.

Det blev endast en säsong i allsvenskan för Michael Olunga. Anfallaren gjorde en väldigt stark höst för Djurgården och i dag blev flytten till Kina officiell. Det spekuleras i en prissumma runt 40 miljoner kronor.

Efter Djurgårdens träningsmatch mot Vasalunds IF – skulle Dif låta fansen få tacka av anfallaren. Men den avtackningen stördes av en grupp människor och bråk uppstod.

– Det känns jävligt frustrerande att inte kunna spela träningsmatcher utan att andra grupperingar lägger sig i, säger Djurgårdens säkerhetsansvarig Mats Jonsson.

”Fortsätta göra er stolta”

När situationen hade lugnats ner sig kom Olunga till slut ut på planen på Skytteholms IP. Men då var det bara drygt 50 personer kvar.

– Jag har haft en bra tid i klubben. Jag fick spela i en av Sveriges största klubbar och jag trivdes väldigt bra med spelarna, fansen och alla i klubben. Klubben kommer alltid att finnas i mitt hjärta och jag ska fortsätta göra er stolta genom att göra bra reklam för klubben, säger Olunga.

– Vem vet, kanske kommer jag tillbaka och spelar här igen. Man vet aldrig vad som händer i fotboll.

22-åringen kommer att spela för Guizhou Hengfeng Zhicheng i Kina.

– Jag gjorde mitt jobb här och nu är det dags för en ny utmaning. Jag vill åka dit och fortsätta göra det jag älskar, att spela fotboll, säger Olunga.