”Då slutar jag direkt”

Rosenbergs hot – eller löfte

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

MALMÖ. I dag inleder MFF jakten på ännu ett SM-guld.

Och den åtråvärda, andra stjärnan på bröstet.

– Då slutar jag direkt, säger den allra största stjärnan, Markus Rosenberg, till Sportbladet.

I fjol tog Malmö FF sitt 19:e guld och gick förbi IFK Göteborg som mesta mästarna.

I dag, mot just Blåvitt, inleder MFF jakten på sitt 20:e SM-guld så att man äntligen kan sätta punkt för den smått infekterade debatten (se nedan) om de två stjärnorna på matchtröjan ovanför klubbmärket.

– Viktigast i år är att vi får andra stjärnan. I november har vi den, säger Pawel Cibicki.

I fjol flaggade Markus Rosenberg för att den här säsongen skulle bli hans sista men på sistone har han delvis backat från det uttalandet.

”Borde redan haft dem”

Lagkaptenen verkar inte vilja sluta innan den andra stjärnan är påsydd på tröjan. För när Sportbladet frågar Rosenberg om hur stort det skulle det vara att kunna sätta två stjärnor under klubbmärket innan han lägger av, svarar han blixtsnabbt.

– Då slutar jag direkt. Det är perfekt, ler han och fortsätter:

– Nej, men det är otroligt viktigt. Vi vill ha våra två stjärnor som vi tycker att vi redan borde ha haft. Det hade varit jätteskönt att sluta diskussionen med de två stjärnorna.

Tänker du nu som att ”det här är sista gången jag spelar på Ullevi”?

– Jag pratade med min fru om det i morse. Man har det i åtanke. Jag får för mig att man får ut ännu mer av sig själv att tänka så. Just den här matchen kan man inte vara mer laddad för, men under året kommer jag att tänka på det när man har lite svackor, för det kommer man att ha under året. Jag hoppas det blir en motivationsfaktor.

Hyllar nya bollen

Efter att inte ha gjort ett enda mål under försäsongen hoppas Rosenberg att målskyttet ska lossna i premiären.

Han kan inte skylla på den nya, för allsvenskan gemensamma, matchbollen.

– Jag är positivt överraskad över den. Jag tror att vi kommer att göra fler mål hemma för den är mycket lättare att skjuta med än Pumabollen, som var mycket hårdare. Sen är det fantastiskt att vi får en boll för hela ligan. En självklarhet, vilket jag tyckt sedan jag kom hem, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM