Alvbåge sydd efter otäcka smällen

avMichael Wagner

FOTBOLL

John Alvbåge, 34, verkar ha klarat sig hyfsat väl från nattens smäll i MLS.

Målvakten fick sys i knät och ska röntgas under måndagen.

– John fick fyra rejäla dobbmärken i knät, säger agenten Fredrik Risp.

Minnesota Uniteds hemmapremiär i säsongens MLS i ymnigt snöfall var en publikfest, i alla fall fram tills matchen startade.

35 403 åskådare var näst högsta publiksiffran för fotboll i Minnesota sedan 1984.

Men hemmalaget med inlånade IFK Göteborgsmålvakten John Alvbåge mellan stolparna har fått en mycket tung inledning av MLS-serien.

1–5-förlusten i premiären borta mot Portland Timbers följdes upp med 1–6-utklassning i snön hemma på TCF Bank Stadium mot Atlanta United.

”Otäckt rivsår”

Alvbåge tvingades lämna planen på bår i 85:e minuten, vid ställningen 1–5, efter att motståndaren Hector Villalba tappat greppet i snön och brakat rakt in i Alvbåge med dobbarna in i svenskens knä.

Enligt Minnesota Uniteds hemsida fick Alvbåge ett ”otäckt rivsår” ovanför vänster knä.

Svenskens agent, Fredrik Risp, pratade med Alvbåge sent i går kväll (i natt svensk tid):

– John fick fyra rejäla dobbmärken i knät. Två stycken var djupa nog för att bli sydda. Han ska röntgas för säkerhets skull under måndagen men troligtvis och förhoppningsvis är det inget allvarligt, säger Risp till Sportbladet.

Det är oklart om Alvbåge kan spela redan i Minnesota Uniteds nästa match, borta mot Colorado Rapids (en seger, en förlust hittills) på lördag.

Fansen bättre än laget

Efter 1–6-förlusten i snöparodin, och 2–11 totalt i två första matcherna, var Alvbåges klubbkamrater djupt besvikna:

– Publiken, fansen var fantastiska. De var med oss hela matchen. De var mycket bättre än oss i dag, säger försvararen Vadim Demidov till hemsidan.

– De (Atlanta) stod för några högklassiga avslutningar men som helhet har förlusten mycket att göra med vårt dåliga försvarsspel, säger tränaren Adrian Heath.

Fredrik Risp, som följt Alvbåges två första matcher på tv, säger:

– Det är ett helt osannolikt oflyt som John haft i de två inledande matcherna. Av de insläppta målen är det i princip något enstaka mål som han haft händerna på, resten är otagbara.

– Jag har nog aldrig sett så enormt många individuella misstag som Minnesotaförsvaret gjort i två matcher. Det har varit rena hönsgården där spelare runnit rakt igenom. Minst hälften av målen är rena frilägen. Jag lider med John i dubbel bemärkelse, säger Fredrik Risp.