Antoine: ”Stor risk att jag måste amputera”

1 av 6
FOTBOLL

Kontroversielle Tipslördag-profilen Peter Antoine, 72, har drabbats av benröta.

Av allt att döma måste han amputera högerfoten.

– Ja, så illa är det. Jag kan inte göra nånting och ligger bara folk till last, säger han.

Förre spelaren och tränaren Peter Antoine gick genom rutan i början av 2000-talet, som fotbollsexpert i TV4:s Tipslördag. Med tysk brytning, svordomsfyllt språk och mod att säga exakt vad han tyckte och tänkte delade han tittarna i två läger.

Många älskade honom, andra tyckte att han var en skitstövel.

– Såvitt jag minns var det nån i TV4:s ledning som tyckte att jag svor för mycket. Kort efter det fick jag lämna. I Sverige är det inte alla som uppskattar att man säger vad man tycker.

Så mycket tjänar 60 tv-sportkändisar

Peter Antoine mellan Peppe Eng och Hasse Holmqvist i Tipslördag.

”Sen vred sig hela skiten”

Numera är Antoine pensionär, men fotbollen är fortfarande en stor del av hans liv.

– Jag jobbar ibland åt tyska lag och tipsar dem om duktiga svenska ungdomar. Men jag kan villigt erkänna att jag saknar att vara expert i tv. Jag tycker ofta att experterna är för snälla i sina uttalanden och inte vågar kritisera eller ifrågasätta.

Antoine bor i Hällevik, ett stenkast från Mjällbys hemmaarena Strandvallen. I samband med Mjällbys match mot Syrianska den 18 juli 2015 råkade han ut för en olycka som plågar honom än i dag.

– Efter matchen fastnade jag i en bildörr. Sen vred sig hela skiten. Det var jävligt klantigt av mig så jag får skylla mig själv, säger han.

Foto: LENNART MÅNSSON / Bildbyrån
Peter Antoine tillsammans med TV4-kollegan Benno Magnusson 2001.

”Äter 20 värktabletter om dagen”

Antoine, som tidigare haft problem med gikt, fördes till akuten, men där gick något fel.

– De opererade benet snett så jag har väldiga problem. I december förra året opererades jag igen men det hjälpe inte, så nu ska jag opereras på nytt i början av april.

Foto: Bildbyrån
Peter Antoine som tränare i Mjällby 1995.

Men Antoine är inte speciellt hoppfull:

– Jag har fått benröta i foten och de vet inte hur långt det har gått. Men rötan har gått in i skelettet och då måste de göra något åt det. Jag kan inte göra nånting och ligger bara folk till last. Vi har en stor trädgård, men min fru får ordna allting, det är inte så jävla roligt.

– Läkarna har sagt att det är en stor risk att jag måste amputera foten. De hoppas att det bara är problem med främre delen av foten, men som jag känner nu är det hela foten. Det finns inget att göra åt det. Jag äter cirka 20 starka värktabletter om dagen, men inget hjälper, jag har ont lik förbannat.

Hur mår du i övrigt?

– Jag har förmaksflimmer, men förutom det känner jag mig pigg, så kunde jag bara gå vore allt hur bra som helst.

TV-sportprofilernas mystiska sjukdomar