Ilska efter deras festresa till Ibiza

Bayern Münchens spelare åkte på festresa till Ibiza efter chockförlusten mot Mainz.

Nu rasar klubbikonen Lothar Matthäus.

– Det är oacceptabelt, säger han om resan.

Följ ämnen i artikeln

Bayern München säkrade sin tionde raka ligatitel när de besegrade Dortmund förrförra helgen, så återstående matcher i Bundesliga är mer av, så kallad, akademisk betydelse.

Men ingen hade nog räknat med att storlaget skulle förlora med 3–1 mot mittenlaget Mainz i lördags.

Och inte nog med att det var en urusel insats.

Direkt efteråt satte sig praktiskt taget hela spelartruppen på första bästa flight till partyön Ibiza.

Något som nu blivit en jättesnackis i Tyskland.

”Dåligt för vår image”

Klubbikonen Lothar Matthäus är fly förbannad och menar att det är oacceptabelt.

– Om de hade vunnit mot Mainz så för all del, åk till Ibiza i några dagar. Men inte efter en sådan här förlust. Då spelar det ingen roll om ledigheten var sanktionerad på förhand, då måste man som tränare (Julian Nagelsman) agera och sätta stopp. Det här är dåligt för klubbens image, säger Matthäus i tyska Sky enligt Sport1.

Bayern München må ha vunnit ligatiteln men säsongen som helhet får betraktas som ett fiasko då man rök all världens väg ur tyska cupen redan i 16-delsfinal och sedan chockartad åkte ut ur Champions League i kvartsfinal efter förlust mot Villarreal.

– Fansen är förbannade och nu tar spelarna semester, suckar Matthäus.

”Bra team building”

Klubbens sportchef Hasan Salihamidzic slår ifrån sig kritiken och berättar att resan till Ibiza var planerad – och godkänd – sedan flera dagar tillbaka.

– Spelarna bad om två dagar träningsledigt och sa att de ville åka till Ibiza. Vi gick med på detta eftersom det kan vara ur ett team building-perspektiv, säger han till Bild.

Bayern München möter Stuttgart härnäst och nu uttrycker Hertha Berlins tränare Felix Magath oro.

Hans Hertha är det lag som närmast jagas av Stuttgart och Magath misstänker att Bayern Münchens spelare har ”checkat ut mentalt”.

– Jag hade definitivt inte tillåtit spelarna att åka på semester redan nu. Självklart ska man få fira ligatiteln, men inte när tre veckor återstår av säsongen, säger Magath till Bild.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.