AIK tappade poäng och serieledningen mot Mjällby

HÄLLEVIK. Mjällby fick stopp på segermaskinen AIK.

– Sämsta matchen för säsongen för vår del, säger AIK:s mittback Alexander Milosevic.

– Så säger alla lag som kommer ner här och möter Mjällby. Det är vi som är bra och som gör AIK dåliga, säger Mjällbys kapten David Löfquist.

AIK kom med fem raka segrar och en hel rad hörnmål i ryggen till Strandvallen.

Det hade tagit dem till serieledning inför återstarten efter landslagsuppehållet.

Men mot Mjällby, på kvalplats, var inte ens hörnorna farliga och matchen slutade 0–0.

”Ingen dagisverksamhet”

Sämsta matchen för säsongen för vår del. Det positiva i det hela är att vi inte förlorar när vi gör vår sämsta match, säger Alexander Milosevic i AIK efter matchen.

I Discovery+ sågade han laget redan i paus:

– För mycket individuella misstag som vi måste slipa bort till andra. Det positiva är att det står 0–0 trots att vi spelat en jääävla dålig halvlek.

Det var en del gester mellan AIK-spelarna på planen när det gick emot.

– Det ska vara högt i tak och ingen liten dagisverksamhet, säger Milosevic.

Det är möjligt att mittbacken, för övrigt utsedd till Månadens spelare i allsvenskan tidigare på dagen, har rätt men det ska nämnas att Mjällby gjorde en ny stark insats och var faktiskt det bättre laget sett över 90 minuter.

Replik från Mjällby-kaptenen

Mjällbykaptenen David Löfquist hade heller inte mycket till övers för Milosevics sågning av det egna laget.

– Så säger alla lag som kommer ner här och möter Mjällby. De tror att de ska gå ut och dominera bara för att vi är en mindre klubb och ligger där vi ligger. Men det är vi som är bra och som gör AIK dåliga, säger Löfquist.

Milosevic, som kunde ha åkt ut på målchansutvisning när han fällde Amin Sarr tidigt i matchen men klarade sig undan med ett gult kort, ger också Löfquist och Mjällby kredd när Sportbladet bollar tillbaka till honom.

– Jag förstår vad han menar. De ska ha en eloge. De är jobbiga att spela mot; ett fysiskt lag med många duktiga fotbollsspelare. Men vi ligger i toppen och ska bjuda på mer och skapa mer chanser. Det funkar inte att vänta på en hörna i 90:e och nicka in den, säger han.

Tappar serieledningen till värsta rivalen

Båda lagen hade svårt att skapa målchanser och närmast var Mjällbys kapten och veteran David Löfquist redan i den sjätte minuten när han drog en skruvad frispark från 25 meter i ribban.

I 90:e minuten var dessutom inhopparen Mamudu Moro nära att glida in 1–0 till hemmalaget i öppet mål på bortre stolpen efter ett skott från Andreas Blomqvist. Men han hann inte fram.

Mjällby visar form: efter att spelat kryss med Djurgården slog man Degerfors borta med 2–0 i förra omgången och nu, inför 1496 åskådare, tog man poäng av AIK för andra gången i år och har hållit nollan i tre raka nu. Till Mjällbys glädje förlorade dessutom Örebro mot Varberg och därmed är man tre poäng före ÖSK på nerflyttningsplats.

0–0 innebär att AIK tappade serieledningen till Djurgården i andra ändan av tabellen.

– Vi tappade boll titt som tätt. Jag kände inte igen oss i dag. Det är ingen katastrof, men en besvikelse, säger AIK-tränaren Bartosz Grzelak på presskonferensen.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.