Publikfest väntar när Sverige VM-kvalar

Svenska landslaget kan räkna med en publikfest i VM-kvalet mot Kosovo.

40 000 biljetter är sålda och efter regeringens besked släpps fler biljetter.

– Jag gissar att vi hamnar på 46 eller 47 000, nära fullsatt, säger Lena Danielsen, biljettansvarig på Svenska fotbollförbundet.

Det är ett stort sug efter att se svenska landslaget live. Redan inför torsdagen hade Svenska fotbollförbundet sålt omkring 40 000 biljetter till VM-kvalmötet med Kosovo den 9 oktober.

– Vi hade planerat för 40 000 och då hade vi sålt allt det förutom bortaklacken som vi inte fått besked om hur många biljetter de ska ha. Det var i princip slutsålt igår, säger Lena Danielsen, biljettansvarig på Svenska fotbollförbundet.

Men med morgonens besked från Kultur- och Idrottsminister Amanda Lind på en presskonferens kommer ännu fler kunna se matchen.

Amanda Lind meddelade att även de allra största evenemangen kommer att få hållas inför fulla läktare.

– I dag kan vi meddela att det inte heller kommer att finnas några deltagarbegränsningar för dessa evenemang, säger Amanda Lind.

Svenska fotbollförbundet jobbar nu för att kunna släppa fler biljetter.

– Med morgonens beslut planerar vi att släppa på fler och förmodligen kan vi släppa till fler biljetter. Det blir storpublik, säger Lena Danielsen, biljettansvarig på Svenska fotbollförbundet.

Glad förbundskapten

Hur många räknar ni med?

– Jag gissar att vi hamnar på 46 eller 47 0000, nära fullsatt, säger Lena Danielsen, biljettansvarig på Svenska fotbollförbundet.

Förbundskapten Janne Andersson skriver i ett sms till TT att ser fram emot publikfesten.

”Det ska såklart bli fantastiskt att få spela match framför vår hemmapublik igen. I senaste matchen mot Spanien hemma spelade stödet på läktaren stor roll och då var det 16 000 på plats. Nu kommer det bli långt många fler i kommande matcher vilket ska bli väldigt roligt”, skriver han enligt TT.

Inför följande VM-kval, Grekland den 12 oktober, på Friends är det omkring 25 000 sålda biljetter hittills.

– Det har varit ett väldigt stort tryck. Det är en bra tid, lördag eftermiddag klockan sex. Folk som har längre resväg och barnfamiljer kan gå. En tisdag kväll 20.45 är svårare, kommenterar Lena Danielsen, biljettansvarig på Svenska fotbollförbundet.

Trots storpubliken arbetar Svenska fotbollförbundet för att åskådarna ska ha en säker miljö i pandemitider.

– Men vi kommer att vidta lite åtgärder för att försöka inte ha smockfullt, påpekar Danielsen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.