Blåvitt och Tobias Sana bryter kontraktet

Konflikten mellan IFK Göteborg och Tobias Sana har dragit ut på tiden. Nu finns en överenskommelse och mittfältaren är fri att gå till en ny klubb.

”Vi har nu landat i att gå skilda vägar”, skriver klubben i ett uttalande.

Enligt Sportbladets uppgifter löser Blåvitt ut Sana för ett mindre antal månadslöner.

Följ ämnen i artikeln

Det var tidigare i våras som en konflikt uppstod mellan Tobias Sana, 33, och IFK Göteborg. Mittfältsstjärnan ska enligt Sportbladets uppgifter ha hamnat i ett högljutt gräl med tränaren Mikael Stahre, i samband med matchen mot Kalmar FF.

Det hela ledde till att parterna ”avslutade sitt samarbete”, och Blåvitt motiverade då beslutet med att Sana brutit mot klubbens värdegrund om "kamratligt och professionellt uppförande".

Sportbladet har tidigare rapporterat att Sana anlitat en advokat med expertis inom arbetsrätt, och att spelaren övervägt att ta ärendet vidare till Svenska fotbollförbundets skiljenämnd om parterna inte skulle komma överens.

Bryter kontraktet

Sana har dock fortsatt stått under kontrakt med klubben – fram till i dag. Blåvitt meddelar via sin hemsida att Sanas kontrakt slutligen har avslutats.

Hade Sana tagit dispyten till ett skiljenämndsförfarande hade han inte släppts från kontraktet och hade därmed inte kunnat byta klubb förrän tidigast till vintern när hans avtal löpt ut 31 december.

Enligt vad Sportbladet erfar har parterna träffat en överenskommelse där IFK Göteborg löser ut Sana för ett ”mindre antal” månadslöner och kontraktet upphör att gälla med omedelbar verkan.

Därmed kan den 33-årige mittfältaren formellt söka sig till en annan klubb.

”Vi har under en tid haft en dialog i syfte att hitta en gemensam lösning på den situation som har varit och vi har nu landat i att gå skilda vägar”, skriver IFK Göteborg i ett uttalande.

Sana har totalt gjort 200 matcher i IFK Göteborg. Mittfältaren har tidigare representerat klubbar som Malmö FF, Århus och Ajax.

Tobias Sana.
Tobias Sana.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.