VM-hjälten hjälpte taxichaufför med hittelön

Publicerad 2022-07-24

Besviken på Manuel Neuer, överlycklig tack vare Lothar Matthäus.

Efter att ha hittat Neuers plånbok i sin taxi har Hazir S., 48, haft en emotionellt omtumlande vecka.

– Lothar är bäst! Jag har alltid gillat honom som spelare. Men nu är han min hjälte, säger Hazir till Bild efter att ha fått 10 500 kronor av Matthäus.

Efter en resa där passageraren hette Manuel Neuer, målvakt i både Bayern München och det tyska landslaget, upptäckte taxichauffören Hazir S., 48, att Neuers plånbok låg kvar i bilen.

I den fanns allt: körkort, id-kort, kreditkort och 800 euro i kontanter.

Hazir S. satte morgonen efter kurs mot både Neuers hem och hans sommarstuga vid Tegernsee, utan att hitta honom. I stället överlämnade han efter flera turer och en sammanlagd utgiftskostnad på 400 euro plånboken till Neuers agent.

Några dagar senare kom ett paket till chaufförens hem, innehållandes en signerad matchtröja. Besvikelsen gick inte att ta miste på.

Fick 10 500 kronor för tröjan

– Den här ”hittelönen” är ett hån! Jag har fyra barn, jag kan inte göra någonting med den här tröjan, sa Hazir S. till tyska Bild.

Nu har berättelsen tagit en ny vändning.

Den tidigare Bayern-ikonen och landslagskaptenen i VM 1990 som Västtyskland vann, Lothar Matthäus, läste artikeln och erbjöd sig att köpa Neuers tröja av Hazir S. Densamma auktionerades sedan ut till välgörande ändamål och såldes till slut för 1 000 euro, cirka 10 500 kronor. Samma summa fick sedan Hazir S. av Matthäus personligen.

– Lothar är bäst! Jag har alltid gillat honom som spelare. Men nu är han min hjälte, säger en glad Hazir S. till Bild.