Cristiano Ronaldo

Så mycket tjänar Ronaldo i United

Cristiano Ronaldos lön i Manchester United – blir bäst betald genom tiderna i Premier League

Av: 

Josip Ladan

FOTBOLL

Bäst betald genom tiderna.

Cristiano Ronaldos återkomst till Manchester United och Premier League blir inte bara fotbollsnostalgiskt positiv - den gynnar även hans plånbok.

Nya lönen? 5,7 miljoner kronor i veckan.

Det pratades om City, men blev efter att Manchester United mobiliserat hela sin rekryteringsstyrka i form av sir Alex Ferguson, Ole Gunnar Solskjaer och Rio Ferdinand, en återkomst till de rödklädda ”djävlarna”.

Cristiano Ronaldo kommer givetvis att tjäna en hel del på sitt nya avtal med den klubb som lade grunden till hans enorma framgångar - enligt brittisk press är kontraktet skrivet på två år och kommer generera Ronaldo 480 000 pund i veckan.

En liten lätt veckolön på 5,7 miljoner svenska kronor, grovt räknat.

Cristiano Ronaldos lön – blir bäst betald genom tiderna

Enligt The Telegraph innebär detta att Ronaldo inte bara blir bäst betald i Premier League just nu, utan också genom tiderna.

På andra plats är Chelseas Romelu Lukaku med blygsamma 5,4 miljoner i veckan, och på en hedersam tredjeplats kommer stadsrivalen Citys Kevin de Bruyne på 4,6 miljoner kronor.

Så mycket kostade Cristiano Ronaldo

Juventus har även gått ut med de finansiella detaljerna kring övergången. Enligt Juventus betalar Manchester United runt 150 miljoner kronor för Cristiano Ronaldo, en summa som med prestationsbaserade bonusar kan höjas med ytterklager 80 miljoner.

Cristiano Ronaldos kontrakt i Manchester United

31 augusti gick även Manchester United ut i sina officiella kanaler och presenterade värvningen av Cristiano Ronaldo. På hemsidan skriver Manchester United att Ronaldos kontrakt gäller i två år, över säsongen 2022/23, med option om att förlänga med ytterligare ett år.

När gör Cristiano Ronaldo debut för Manchester United?

Eftersom kontraktet nu är påskrivet och klart talar allt för att Cristiano Ronaldo är spelklar och tillgänglig för spel i nästa omgång i Premier League när Manchester United möter Newcastle på hemmaplan. Matchen spelas lördag 11 september klockan 16.00.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Cristiano Ronaldo

LÄS VIDARE

Asahara: En osannolik men självklar återkomst – Ronaldos United-flytt väcker tro

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Cristiano Ronaldo

Premier League

Manchester United

Fotboll