Fotboll

Mike Dean slutar – berättar nu om omtalade bilderna

Av: 

Samuel Abrahamsson

FOTBOLL

Mike Dean slutar efter 22 år som fotbollsdomare.

Nu öppnar han upp kring karriären och förnekar bilderna där han anklagats för att ha firat ett Tottenham-mål.

– Jag firade mitt underbara beslut om att ge fördel, säger han.

Mike Dean har genom åren gjort sig känd som en av de mest profilstarka fotbollsdomarna i världen.

Men nu är det färdigdömt för engelsmannen som har dömt i Premier League i 22 år. I en intervju med Daily Mail öppnar han nu upp kring flera beslut genom åren.

Vid flera tillfällen har Dean anklagats för att hålla på Tottenham där en del menat att han firat flera av Spurs mål.

Dels Louis Sahas mål mot Arsenal i derbyt för tio år sedan och dels Mousa Dembeles mål mot Aston Villa 2015 där Dean ses springa med armarna rakt ut vid målet.

”Firade mitt underbara beslut”

Men Dean som är uttalad Tranmere Rovers supporter menar att situationerna är tagna ur sitt sammanhang och att han helt enkelt varit glad över sitt beslutsfattande.

– Jag tror inte att jag firade Tottenhams mål, jag firade mitt underbara beslut om att ge Tottenham fördel i stället för frispark, säger han.

– Jag älskar fotboll och om jag ger en fördel och något fungerar så gör jag tummen upp. Men jag gjorde det inte med flit.

Dean öppnar också upp om en bisarr situation när han sågs sniffa på en assisterade domarens tröja inför ett derby mellan Manchester United och Manchester City.

– Jag skulle inte säga att jag sniffade på min linjedomare, jag luktade på hans tröja. Han hade en ”olja” på tröjan som stank i spelartunneln före matchen och lukten ville inte försvinna... det var förskräckligt så jag bara var tvungen att lukta, säger han.

Mike Dean avslutar sin domarkarriär.

”Kommer aldrig toppas”

53-åringen berättar också om sin höjdpunkt i karriären. Det var när han dömde Manchester Citys ikoniska vändning mot QPR för tio år sedan när Sergio Aguero avgjorde på stopptid och sköt titeln till City.

– Det är den bästa matchen som jag någonsin har varit involverad i på grund av vad som stod på spel. Jag sa till mina kollegor att något kommer hända och om de får ett mål så kommer de göra ett till. Det här kommer aldrig toppas för inget lag kommer nånsin att vinna ligan på samma sätt igen, säger han.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

PL-tipset 2023: De blir mästare och de åker ur

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Premier League