Svensken hyllas: ”En ny Ronaldo”

Publicerad 2022-05-31

Han har redan fått sitt genombrott på fotbollsplanen.

Nu hyllas Anthony Elanga, 20, för sitt jobb – på gymmet.

”Det verkar som att han följer Cristiano Ronaldos träningsschema”, skriver ESPN.

Följ ämnen i artikeln

Anthony Elanga har pekat ut Cristiano Ronaldo som en av sina stora idoler och har i en längre intervju med Sportbladet berättat att den 17 år äldre lagkamraten och världsstjärnan brukar ge honom tips.

– Han säger alltid till mig att jag ska böja ner huvudet och jobba hårdare, varje dag, sa Elanga i vintras.

Han verkar ha lyssnat.

Inte nog med att han fått sitt stora genombrott i Premier League den här säsongen – han verkar också ha kämpat stenhårt på gymmet.

Färska bilder på den svenske supertalangen har blivit virala på sociala medier och fått flera stora konton – däribland ESPN – att jämföra hans fysik med just Cristiano Ronaldos.

I ett klipp som United publicerar på sin hemsida gör Elanga ett så kallat ”boxhopp” på 162,56 centimeter, vilket bara är några ynka centimeter från det officiella världsrekordet i Guinnes Rekordbok (170,18).

Visserligen inte från stillastående, men ändå.

Har anlitat PT

Bakom förvandlingen står personlige tränaren Tom Joyce.

Joyce är en av branschens mest respekterade tränare och drillar nu en hel drös av Premier Leagues största talanger, däribland Brightons Tariq Lamptey och Southamptons Tino Livramento.

I en intervju med Goal som gjordes i vintras berättade Joyce att han märkt av ett explosionsartat intresse bland unga spelare – och att den gemensamma nämnaren är att de alla har inspirerats av just Cristiano Ronaldo.

– Ronaldo förändrade spelplanen genom att visa världen att talang bara är en sak. Han var alltid talangfull, men han tränade hårt för att bli bäst i världen, fick sanslösa resultat och förändrade barns tankesätt. Du ser videoklipp där han sliter arslet av sig och nu gör barn och ungdomar samma sak. Det såg vi aldrig för tio år sedan, sa Joyce.

Ikonens bror imponerad

Anthony Elanga ligger bevisligen inte på latsidan på gymmet, men svensken jämförs också med Cristiano Ronaldo ur ett rent fotbollsmässigt perspektiv.

Anton Ferdinand, bror till Manchester United-legendaren Rio, berättar för talkSPORT att han tog med sin yngste son till Uniteds sista ligamatch för säsongen i hopp om att lillgrabben skulle få träffa Ronaldo, men att det var en viss Anthony Elanga som etsade sig fast på näthinnan.

– Det var första gången jag såg Elanga live och han påminde mig om en ung Ronaldo. Han verkar vara den enda unga spelaren i United som försöker efterlikna Ronaldo i sitt sätt att röra sig på planen, säger Ferdinand.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.