Anthony van den Hurk lämnar HIF: ”Bra för båda”

Anthony van den Hurk har varit på väg att lämna Helsingborgs IF.

Nu är övergången till Caykur Rizespor officiell.

– Det blev bra för båda parter, säger sportchefen Andreas Granqvist i ett pressmeddelande.

Anthony van den Hurk lämnades utanför Helsingborgs matchtrupp när laget föll mot Häcken med 5–0. Därefter berättade tränaren Álvaro Santos att van den Hurk “inte var motiverad” och ville lämna klubben.

Anfallaren har inte spelat sedan dess och nu är övergången till Caykur Rizespor, som åkte ur turkiska högstaligan förra säsongen, officiell.

PLUS: Rankar: 20 hetaste övergångarna i Premier Leagues historia


– Anthony har varit en utpräglad målskytt och en bärande spelare sedan han kom till HIF. Han hade en stark önskan om ett nytt äventyr och vi är nöjda med den överenskommelse vi har nått med Caykur Rizespor. Det blev bra för båda parter, säger Helsingborgs sportchef Andreas Granqvist till klubbens hemsida.

Anthony van den Hurk kom till Sverige och Helsingborg inför säsongen 2020. Tiden i HIF innebar 14 mål på 41 matcher i allsvenskan och 17 mål på 25 matcher i superettan för van den Hurk. Han har även varit lagkapten för klubben i både allsvenskan och superettan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.