”Ronaldo överväger bojkott av Ballon d'Or"

FOTBOLL

Uppgifter: Real Madrid-stjärnan fortfarande förbannad

Blatters uttalanden tidigare i veckan har inte fallit väl ut hos Cristiano Ronaldo.

Enligt spanska tidningen AS överväger nu portugisen en bojkott av Fifa-ceremonier.

Även prisutdelningen av Ballon d'Or.

Det var en oskyldig föreläsning på Oxfords universitet. Men det internationella fotbollförbundets, Fifa, president Sepp Blatters framträdande har kommit att skaka världsfotbollen.

Blatter imiterade först Cristiano Ronaldos agerande på planen innan han konstaterade att portugisen skiljer sig åt från Lionel Messi på en konstig punkt.

– En (Ronaldo) har större nota hos frisören än den andre.

Blatter hann även med att ta ställning i en viktig fråga.

– Jag gillar båda av dem men jag föredrar Messi.

Firade med passning till Blatter

Klippet fick Ronaldo att rasa, och genom sina sociala medier meddelade Real Madrid-stjärnan:

– Den här videon visar respekten och hänsynen Fifa har för mig, min klubb och mitt land. Mycket är förklarat nu. Jag önskar Mr. Blatter ett långt och hälsosamt liv, med vetskapen att han kommer att fortsätta bevittna framgångarna för hans favoritlag och spelare.

Blatter bad i sin tur om ursäkt, men det ser inte ut att ha hjälpt. När Ronaldo gjorde sitt första mål för dagen mot Sevilla i går skickade han en passning till Blatter genom att fira likt presidenten imiterat honom, som en general.

Kan bojkotta

Och enligt Madrid-baserade tidningen AS är portugisen fortfarande fly förbannad och överväger nu att bojkotta kommande Fifa-ceremonier. Det skulle i så fall innebära att han nobbar prisutdelning för Ballon d'Or, priset till världens bäste fotbollsspelare, i januari.

Enligt AS föredrar Real Madrid att Ronaldo undviker en så pass drastiskt handling, men samtidigt kommer man att stötta sin spelare om han väljer att bojkotta.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga